Malford Milligan & The Southern Aces - I was a witness - 2022 - in De Tamboer

Malford Milligan & The Southern Aces

I was a witness

Door zijn krachtige, hese stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met soul iconen als Otis Redding en Al Green. In de jaren ’90 was de zanger de frontman van de ‘all-star band’ Storyville die hij samen met Double Trouble, de ritmesectie van Stevie Ray Vaughan, oprichtte. De zanger werd door de jaren heen maar liefst 8 keer bekroond tot beste vocalist bij de Austin Music Awards. En nu komt hij samen met The Southern Aces, bestaande uit Roel Spanjers, Fokke de Jong, Jack Hustinx, Roelof Klein en Eric van Dijsseldonk, naar De Tamboer! 

Gevoed door de lockdown, en geïnspireerd raciale kwesties die hij ervoer tijdens zijn jeugd en leven, schreef Malford Milligan zijn meest introspectieve album ooit, I Was A Witness. Zelden zijn indringender platen gemaakt.

Malford Milligan groeide als zwarte albino op in een gesegregeerd Texas, hij vond zijn stem in de soul en blues. De zanger sprak nooit over de pijn van raciale kwesties die hij ervoer tijdens zijn jeugd en leven. Op 62-jarige leeftijd durft hij deze verhalen eindelijk te delen in het theater. Onder begeleiding van zijn vaste band The Southern Aces speelt Malford zijn muziek. Hij vertelt anekdotes over pijn en verdriet, maar vooral ook over hoop, inspiratie en liefde.

Veelgestelde vragen

Heb ik een toegangstest of vaccinatie nodig voor bezoek?

Welke coronamaatregelen gelden er in De Tamboer?

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?