Fabian Franciscus - Kleine Wereld - 2022 - in De Tamboer

Fabian Franciscus

Kleine Wereld

“Daar zat ik dan vroeger, lekker bang te zijn in mijn eigen kleine, autistische wereldje. Met fobieën enzo. Dat was eigenlijk best fijn: dat eigen kleine wereldje waarin ik iedereen kende en het vooral vaak met mezelf eens was. Dat zei ik dan ook hardop tegen mezelf, vooral als ik in mijn eentje aan het fietsen of alleen op straat was. Maar die kleine wereld was ook best benauwend, beangstigend en restrictief.

Daarom ging ik toch maar eens op zoek naar een lekkere, nuchtere vorm van no-nonsense (geestelijke) zelfacceptatie. Na veel therapieën en coaching ging ik minder belemmeringen zien en meer eigen krachten. Daaruit ontstond uiteindelijk een soort eigen filosofie.

Daarom is Kleine Wereld steeds meer een pleidooi aan het worden voor no-nonsense zelfacceptatie en openheid. Ik ga mijn filosofie aan jullie overbrengen. In de media worden mensen met ‘psychische aandoeningen’ nog altijd weggezet in het meest donkere hoekje van de samenleving. Maar ik ga dat beeld eens van een heel andere kant belichten. Zou het niet mooi zijn als jullie jezelf na deze voorstelling ook een beetje van een andere kant kunnen belichten?”

Over Fabian Franciscus
Fabian Franciscus is cabaretier en autistisch, beide doet hij zelfstandig. Hij groeide op met een in Indonesië geboren, flamboyante vader en een nuchtere Beemster boerin als moeder. Hij studeerde tegelijkertijd twee verschillende studies aan de universiteit en debuteerde vorig jaar in het theater met zijn eerste voorstelling Vlafeest. Hij ging meermaals viraal met stukken uit zijn voorstelling en de gehele tour verkocht vrijwel direct uit na de try-out fase. Fabian veroverde de eerste prijs in de fameuze The Comedy Store in Londen en is sinds april 2019 ambassadeur voor de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Hij zet zich in om met meer openheid en positiviteit over autisme te praten.

Veelgestelde vragen

Heb ik een toegangstest of vaccinatie nodig voor bezoek?

Welke coronamaatregelen gelden er in De Tamboer?

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Theaterkrant

“Naast dat zijn kijk op het leven behoorlijk uniek is, is zijn oprechte nieuwsgierigheid naar de zaal even verfrissend.”

Jouw bezoek aan De Tamboer