Het Zwanenmeer

Charkov City Opera & Ballet

do 19 december 2019 19:30 Tamboerzaal klassiek

“Ballet wordt nooit meer hetzelfde”, zuchtten de toeschouwers in 1885 toen het Zwanenmeer in een bewerkte uitvoering van het befaamde trio Pepita, Ivanov en componist Tsjaikovski werd opgevoerd. Als grootmeester van de spitzentechniek gaf Pepita veel aandacht aan fantasierijke spitzendansen voor ballerina’s, met als hoogtepunt de 32 fouetté’s van de Zwarte Zwaan. Deze duizelingwekkende techniek maakt het ballet niet alleen tot een vuurproef voor iedere ballerina, maar ook een genot om naar te kijken.

Charkov City Opera & Ballet

Het Charkov City Opera & Ballet presenteert met het Zwanenmeer weer een klassiek ballet op de muziek van Tsjaikovski, maar doet dit op zijn eigen, weergaloze manier. Deels in de oude Oost-Europese traditie, maar af en toe ook met een hedendaagse twist.

Het verhaal

Het ballet vertelt het romantische liefdesverhaal van Odette en prins Siegfried. Koningin van de zwanen Odette is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door Rotbart. Zij leven als zwanen en nemen alleen rond middernacht hun menselijke vormen aan. Alleen zuivere liefde kan deze betovering doorbreken. Als Rotbart de liefde tussen Odette en Siegfried opmerkt, probeert hij tussen de geliefden te komen via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt.

Speeldata

do 19 december 2019 19:30 Tamboerzaal klassiek


Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 32,50
CJP € 30,50

Meer info

charkov-zwanenmeer.nl


Deel via