Zoetemelk, Jakobs en Ten Napel

In gesprek

za 10 maart 2018 20:15 Passagezaal theatercollege

Onder leiding van sportverslaggever Evert ten Napel gaan Joop Zoetemelk en Gert Jakobs in gesprek over hun wielercarrière en het wielrennen van nu.
Beide mannen, volstrekt zichzelf: oprecht, energiek, openhartig, kwetsbaar en humoristisch. En Evert ten Napel, de stem die iedereen kent, zwengelt de boel aan. (Alhoewel daar weinig voor nodig is). Ten Napel deed vijf keer verslag van de Tour de France vanaf de motor.

Als één van de zeer weinige Nederlandse wielrenners behorend tot de Hors-categorie is Joop Zoetemelk nog altijd recordhouder met het zestien keer uitrijden van de Tour. Hij won onder meer de Tour in 1980, werd Olympisch kampioen in 1968 en Wereldkampioen in 1985. Verder top 10 klasseringen in alle grote en kleine Europese wedstrijden en op z'n 40e nog winnaar van de Amstel-Goldrace.
Een kalme en integere wielergrootheid.

Gert Jakobs nam vijf keer deel aan de Tour de France, waarvan hij er vier uitreed. Jakobs werd gezien als superknecht voor het aantrekken van de sprint voor ploeggenoten. Hij deed ook nog mee aan de Olympische Zomerspelen in Amerika op de 100km ploegenachtervolging en was als marathonschaatser actief. Na zijn sportieve carrière heeft Gert niet zo’n kalm en overzichtelijk leven als Joop: door een amfetamineverslaving verloor hij al zijn geld en strandden drie huwelijken. Nu is hij weer volledig uit het dal geklommen en is hij actief met clinics, presentaties en als vaste tafelgast bij Tour du Jour. Een levenslustige en charismatische sportpersoonlijkheid.

Een bijzondere avond, niet uitsluitend voor wielerliefhebbers. Met twee unieke sportkarakters die op zeer uiteenlopende wijze met de sport en bekendheid zijn omgegaan. Ze hebben ook grote raakvlakken in koersinzicht, mentaliteit en misschien wel het belangrijkste: samenwerking. Tijdens hun theatertour laten ze in de praktijk zien hoe dat werkt.

Speeldata

za 10 maart 2018 20:15 Passagezaal theatercollege


Wachtlijst Zoetemelk, Jakobs & Ten Napel

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 20.00
CJP € 18.00

Deel via