Winnaars PCC - jong talent

Maarten Oomes, Florian Verwey, Elisa Dijkstra

zo 6 november 2016 14:00 Passagezaal klassiek

Genieten van muziektalent! De Tamboer presenteert in samenwerking met het Noord Nederlands Orkest de winnaars van het Prinses Christina Concours. De uit Hoogeveen afkomstige Maarten Oomes op gitaar, Florian Verwey op piano en Elisa Dijkstra op viool. De jonge musici spelen werken van Beethoven, Tsjaikovski, Tárrega, Dyens, Albeniz, Prokofjev, Mangoré en York.

Maarten Oomes (1997) speelt al gitaar sinds zijn zevende en volgde onder andere klassieke gitaarles bij Jan Penninkhof en elektrisch gitaarles bij Bernd Gilessen. Op zijn eerste gitaarconcours (National Guitar Awards) ging hij er meteen met de eerste prijs vandoor. Maarten won de eerste prijs, publieksprijs en laureatenprijs op het Prinses Christina Concours Noord in Groningen in 2014 en ook een 1e prijs in de Nationale Finale in Den Haag. Hij trad al diverse keren op als solist bij het orkesten als het Noord Nederlands Orkest, Jeugdorkest Nederland en werd genomineerd voor de Drentse Talentprijs Cultuur in 2015. Maarten volgde masterclasses bij Yves Storms en Laura Young, Izhar Elias en Miloš Karadaglić. 

Florian Verweij (1997) is student klassiek piano bij pedagoog Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. In november 2015 won Florian de gelijknamige Award van de Meesterproef van de Classic Young Masters, ook de Publieks Award was voor hem. Met zijn bijzondere pianospel won hij ook de Labberté-Hoedemaker Award. Op uitnodiging van het Prinses Christina Concours en the Netherlands America Foundation mocht hij deelnemen aan een concertreis door Canada en de Verenigde Staten. Doordat hij op diverse concoursen indruk maakte, kon hij masterclasses volgen bij o.a. Rian de Waal, Jacques Rouvier, Dmitri Alexeev, Willem Brons, Enrico Pace en Leslie Howard. 

Let op, matinee

Mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Tamboer.

Speeldata

zo 6 november 2016 14:00 Passagezaal klassiek


Wachtlijst Winnaars PCC - jong talent

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 12.50

Meer info

nno.nu


Deel via