Vrijheidscollege Boris van der Ham

College over wat vrije mensen bindt

ma 1 mei 2017 19:30 Bibliotheek Lezing

U kunt zich vanaf 1 maart aanmelden. Gratis entree. U moet wel een e-ticket downloaden.

In aanloop naar en tijdens de viering van 5 mei worden er in 10 provincies in Nederland Vrijheidscolleges georganiseerd. Zo ook in de provincie Drenthe, waar zowel in de bibliotheken van Hoogeveen, Emmen en Assen als op het Bevrijdingsfestival in Assen lezingen worden gehouden door bekende opiniemakers. Dit zijn Boris van der Ham, Dolf Jansen, Simone van Saarloos en Prem Radhakishun. Alle vier de sprekers geven een lezing over een onderwerp binnen het thema ‘de fundamenten van de democratie’. Een thema dat juist nú belangrijk is als onderdeel van het maatschappelijke debat.

Lezing in Bibliotheek Hoogeveen
Op 1 mei zal Boris van der Ham, oud-politicus en voorzitter van het Humanistisch Verbond, in de bibliotheek van Hoogeveen een lezing geven over wat vrije mensen bindt.

Locatie
Maandag 1 mei. Aanvang: 19.30 uur.
Bibliotheek Hoogeveen, Willemskade 27

Lezingen in de overige bibliotheken in Drenthe
Een dag later, op 2 mei, spreekt cabaretier en presentator Dolf Jansen in de Emmense bibliotheek over de vrijheid van meningsuiting.
Columniste en filosofe Simone van Saarloos geeft als derde op 3 mei in de bibliotheek van Assen een lezing over wat de rol is van het lichaam als we over vrijheid spreken. De vrijheidscolleges zijn gratis te bezoeken en voor iedereen toegankelijk.
Meld je vanaf 1 maart aan via bibliotheekemmen.nl of bibliotheekassen.nl.

Vrijheidscolleges
De Vrijheidscolleges (mede-georganiseerd door Stichting Vrijheidscolleges) zijn een jaarlijkse serie lezingen met de ‘Vier Vrijheden’ van Roosevelt als thema. In samenwerking met tien Bevrijdingsfestivals brengen de Vrijheidscolleges een publiek op de been voor deze fundamenten van onze democratie en rechtsstaat. In elke provincie vinden meerdere lezingen plaats. De Vrijheidscolleges vinden plaats in Zwolle, Nijverdal, Utrecht, Den Haag, Wageningen, Den Bosch, Tilburg, Vlissingen, Middelburg, Almere, Amsterdam, Hoogeveen, Assen, Emmen en Groningen.

Speeldata

ma 1 mei 2017 19:30 Bibliotheek Lezing


Wachtlijst Vrijheidscollege Boris van der Ham

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 0.00

Meer info

http://www.bibliotheekhoogeveen.nl


Deel via