Vrijheidscollege met Afshin Ellian

Geef vrijheid door

do 26 april 2018 19:30 Bibliotheek lezing

Gratis toegang!

Vrijheidscolleges 2018 in Drenthe

In aanloop naar en tijdens de viering van 5 mei worden er in elf provincies in Nederland 41 Vrijheidscolleges georganiseerd. Zo ook in de provincie Drenthe, waar zowel in de bibliotheken van Meppel, Emmen en Hoogeveen als op het Bevrijdingsfestival in Assen lezingen worden gehouden door bekende opiniemakers. Dit zijn Fresku, Jan Terlouw, Afshin Ellian en Herman Pleij. Het Vrijheidscollege met Afshin Elian is in Bibliotheek Hoogeveen.
Iedere spreker gaat in zijn of haar college in op de in 1941 door Franklin D. Roosevelt geformuleerde Four Freedoms: Vrijheid van Meningsuiting, Vrijheid van Religie, Vrijwaring van Angst en Vrijwaring van Gebrek.

Afshin Ellian in Bibliotheek Hoogeveen

Hoe kan de democratie worden beschermd zonder de opheffing van vrijheid en democratische rechten? Afshin Ellian bespreekt in zijn Vrijheidscollege de relatie tussen de weerbare democratie en vrijheid.  
Afshin is hoogleraar Encyclopedie van de rechtswetenschap en Wetenschappelijk Directeur van Instituut voor Metajuridica aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Ellian studeerde in 1996 af in internationaal publiekrecht, strafrecht en filosofie aan de Universiteit van Tilburg waar hij in 2003 ook promoveerde. Hij schrijft columns voor onder meer Elsevier.nl en publiceerde artikelen in The Wall Street Journal en Le Figaro. Van zijn hand verschenen twee dichtbundels: Verrijzenis van Woorden en Mensenherfst.

Over de Vrijheidscolleges

De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen die plaatsvinden in aanloop naar 5 mei. De lezingen zijn gebaseerd op de ‘Four Freedoms’ van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt. In 2018 zijn de sprekers: Fresku, Jan Terlouw, Femke Halsema, Massih Hutak, Ali Rizvi, Herman Pleij, Afshin Ellian, Anousha Nzume, Joseph Oubelkas, Lucas De Man en Tinkebell. Van 27 maart tot en met 5 mei geven zij in 11 provincies 41 colleges. De Vrijheidscolleges worden georganiseerd in nauwe samenwerking met elf Bevrijdingsfestivals. Ze vinden plaats in Almere, Amsterdam, Assen, Den Bosch, Den Haag, Emmen, Groningen, Hoogeveen, Leeuwarden, Meppel, Middelburg, Tilburg, Utrecht, Vlissingen, Wageningen en Zwolle. De colleges zijn op een enkele na gratis toegankelijk. Sommige colleges zijn besloten, bijvoorbeeld op scholen.

Let op, deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek Hoogeveen, Willemskade 27

Speeldata

do 26 april 2018 19:30 Bibliotheek lezing


Wachtlijst Vrijheidscollege met Afshin Ellian

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 0.00

Meer info

bibliotheekhoogeveen.nl


Deel via