Ús Foppe in gesprek

met Evert ten Napel

vr 25 oktober 2019 20:15 Passagezaal theatercollege

Het is niet gegarandeerd dat Foppe de Haan zijn emoties de baas blijft, als hij geïnterviewd wordt door Evert ten Napel en zijn voetballeven uit de doeken doet. Want voetbal is emotie en Foppe leeft voor de voetbalsport!

Over Foppe de Haan

Zijn voornaam is een merkbeeld geworden. Zijn achternaam symboliseert zijn karaktertrekken: trots, onafhankelijk, leidend en sociaal. Foppe de Haan is landelijk bekend geworden door zijn succes met Jong Oranje. In 2006 en 2007 won hij namelijk het Europees Kampioenschap. Daarnaast heeft hij zijn bekendheid te danken aan zijn succesvolle trainerschap bij sc Heerenveen, ook nog eens na zijn pensionering.

Maar wat Foppe de Haan zo'n uniek mens maakt is dat hij op een ingetogen, maar toch daadkrachtige manier mensen weet te bewegen om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Op die manier zorgt hij ervoor dat een team of groep (nog) beter presteert. Bovendien weet hij zijn manier van werken, motivatie en leiderschap zorgvuldig, met enthousiasme en aansprekende voorbeelden onder woorden te brengen. Zo kan een ander er ook nog iets van opsteken!

Over Evert ten Napel

De stem van Evert ten Napel wordt vaak eerder herkend dan zijn gezicht. Niet zo gek, want de bakkerszoon uit Klazienaveen werd sportverslaggever. Vanaf 1982 was hij te horen als commentator bij NOS Studio Sport. Hij was aanwezig bij talrijke grote sportmomenten als de Elfstedentocht overwinning van Evert van Benthem in 1985, het Heizeldrama tijdens de wedstrijd Liverpool – Juventus, het EK in 1988 in Duitsland en hij deed ook nog vijf keer verslag van de Tour de France achterop de motor. Tegenwoordig is Ten Napel te horen in het Eredivisie voetbal bij Fox Sports en zijn z’n kreten en uitspraken ook te horen in FIFA-games.

Evert heeft de ontwikkelingen van Foppe als trainer op de voet gevolgd en de samenspraak tussen deze twee mannen leidt tot een prachtige theateravond: een must voor iedere voetballiefhebber!

Geïnterviewd door Evert ten Napel komt Foppe de Haan in theater goed tot zijn recht. Dit vanwege de ruimte en tijd die er is om zijn voetballeven uit de doeken te doen en zijn (levens)visie te delen met het publiek.

Speeldata

vr 25 oktober 2019 20:15 Passagezaal theatercollege


Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 17,50
CJP € 15,50

Deel via