U!TdagenD Hoogeveen

Opening cultureel seizoen

vr 6 september 2019 20:00 Tamboerzaal festival

za 7 september 2019 13:00 Hele gebouw festival

Het is al jarenlang de traditionele opening van het culturele seizoen in Hoogeveen: U!TdagenD. Op de podia in en rondom De Tamboer krijgen jong en oud een voorproefje van wat er allemaal borrelt en bruist in Hoogeveen. Van amateurs en regionale gezelschappen tot professionals, van dans, muziek, kindertheater en cabaret tot straattheater, er is voor ieder wat wils. 

Vrijdag 6 september

Ben jij ook zo nieuwsgierig wat het nieuwe seizoen Hoogeveen gaat brengen? Op vrijdagavond 6 september trappen we af met een show vol mystery guests; korte previews en muzikale acts door professionals en amateurs in de podiumkunsten, interviews, trailers en andere verrassingen. 

Al een klein beetje weten wat je kunt verwachten? Presentator Patrick Neumann voert je langs een programma vol muziek, cabaret, toneel en verhalen, wethouder Erik Giethoorn is aanwezig voor de officiële opening en onder andere Jeangu Macrooy en Jim de Groot komen langs! Maar er is ook een speciaal U!TdagenD Projectkoor en talentvolle ensembles en vocalisten uit de regio. Oh ja, we vertellen ook meer over Springplank en de Hoogeveense versie van Scrooge, het kerstverhaal. 

Na afloop ben je welkom in de foyer om relaxed te luisteren of lekker te dansen op de pop & soul van MT Sessions. Zangeres Marsha Pendjol en toetsenist Theo van de Poll brengen op hun eigen, unieke wijze nummers van de 70’s tot nu. Op 1 maart 2020 staan ze in De Tamboer met ‘Songs of the 80’s’. Kortom, een heleboel te beleven! 

Let op: voor deze avond heeft u wel een entreekaartje nodig. Voor € 3,50 krijgt u er dan wel koffie of thee en een lekker drankje bij. Bestel hier je kaartje en ga lekker zitten en beleef!

Zaterdag 7 september

Op zaterdag barst U!TdagenD los in en rondom De Tamboer: laat je verrassen door prachtige straattheateracts, een bonte stoet van podiumentertainers en de kleur en creativiteit van beeldend kunstenaars.

Straattheater
Op straat kun je ogen uitkijken bij Sway Pole, Acrobaat Noah klimt in een 6 meter hoge flexibele lantaarnpaal en moet zich aan de gekste dingen vastgrijpen om zich staande te houden. Als je sinaasappels ruikt is Naranja van STILTLIFE StreeTTheater in de buurt. Zoet, sappig en een tikkeltje zuur. Ze heeft een speciale aanbieding: ‘Orange de Luxe’, een sinaasappelsoort met een doorsnee van 1.70 m. Rond en vrolijk, maar wacht tot ie zijn schil opent. Zie je op straat de mysterieuze, maar sympathieke en grappige wezens rondlopen die contact met je zoeken? Dat zijn de Funny Faces van Fenix Theatre Company. Je humor is besmettelijk en je nieuwsgierigheid en enthousiasme worden beloond.

Podium Tamboerplein
De vrouwen en mannen van Popkoor Just Fun en Popkoor The Harmony Singers zingen favorieten uit hun repertoire, oXbrook aXes brengt covers op het kruispunt van blues en rock. Van ballads tot dansmuziek, van scheurende solo’s tot harmonieuze samenzang en de Scala Big Band blaast je vervolgens omver met swingstukken van Count Basie en Sammy Nestico.

Tamboerplein
Op de Montmartre markt zie je beeldend kunstenaars van Kunstroute Hoogeveen live in actie. Ontdek hun ‘Walking Art’ en verf een kloddertje mee. ’t Is ‘iets’ met benenkunst en kunstenaars die de benen nemen. Je raakt er ondersteboven van. Volg om 16.00 uur de optocht van ‘De rattenvanger van Hoogeveen’ voor de opening van Kunstroute 2019. Ook zie je Vincend op het Tamboerplein: het achterneefje van de grote Vincent van Gogh. De marionet van poppenspeelster Andrea van Sloterdijck laat je zien hoe hij zijn zonnebloemen of starry night schildert. Bij slecht weer schuilt Vincend in De Tamboer.

Foyer
In de foyer kan je genieten van een daverend podium met knallende en sfeervolle optredens van de dansers van Olympia, Topfit en Scala: streetdance, hiphop, jazz en klassiek ballet. Duo Henk Askes & Wilma Fieten sluit feestelijk af met
Nederlandstalig repertoire.

Passagezaal
Popkoor Gaia Anders warmt U!TdagenD op met vrolijke nummers. Laat je daarna meevoeren door de 100 stemmen van het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor. De coverband Lotz Of Fun brengt deze dag funk, soul en rock. Heerlijke muziek uit de afgelopen 50 jaar, van Stevie Wonder tot Anouk en van Prince tot Pharrell en Daft Punk. Tevens kan je alvast genieten van een solo voorproefje van Esther Groenenberg van haar shows in De Tamboer. Met Her Majesty brengt ze op 2 november de allermooiste liedjes van 70’s singer-songwriters en met The Bluebettes kiest ze op 10 januari voor het beste van de 60’s.

Beeldentuin
De beeldentuin staat tijdens U!TdagenD volledig in het teken van kinderpret! De grote kinderheld Brandweerman Sam is van de partij met een kleine voorstelling en meet & greet. Hij hoopt dat je ook naar zijn nieuwste show komt, op 29 december in De Tamboer. Ook kan je een kunstwerk fietsen, trommelen en bellenblazen. Hou je van een goede mop en durf je die te vertellen? Kom dan naar het Mini Moppen Theater van de Bibliotheek. Liever luisteren? De meesterverteller van de Verhalenwerf neemt je mee in zijn verhaal over reizen door de tijd. Een voorproefje van de nieuwe expositie ‘Spoor van verhalen. Reizen met tram en trein 1870-1970’.

Op zaterdag zijn alle U!TdagenD activiteiten gratis! Hou voor het tijdschema onze website in de gaten.

Theater De Tamboer, Bibliotheek Hoogeveen / de Verhalenwerf, Scala Centrum voor De Kunsten, Vereniging Vrienden van De Tamboer, Het Podium en de Gemeente Hoogeveen nodigen je van harte uit voor U!TdagenD.

Speeldata

vr 6 september 2019 20:00 Tamboerzaal festival

za 7 september 2019 13:00 Hele gebouw festival


Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 3,50

Meer info

uitdagend.nl


Deel via