U!TdagenD Hoogeveen

Cultureel openingsfestival

vr 7 september 2018 19:00 Hele gebouw festival

za 8 september 2018 13:00 Hele gebouw festival

Hoogeveen opent het nieuwe culturele seizoen weer met festival U!TdagenD. Het programma start op vrijdag 7 september om 19.00 uur in De Tamboer met een show vol muziek, musical en dans door podiumkunstenaars uit de regio. Om 21.00 uur gaat het feest verder met Meziek uut Veen. Regionale bands uit de jaren 65 tot 85 laten zich nog een keer horen. Op zaterdag 8 september borrelt en bruist het van 13.00 tot 17.00 uur in en om De Tamboer van de activiteiten. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, luisteren en meedoen. Alle belevenissen zijn gratis toegankelijk.

Bekijk hier de timetable

Vrijdagavond 7 september 19.00 tot 00.15 uur

Openingsshow 

Bezoekers wacht een ontvangst met akoestische rock door Cave Canem. Bijzondere personages van Theatersportgroep De Klaproos mengen zich onder het publiek. Om 19.30 uur is het showtime voor het tienkoppige Scala live orkest, topdansacts, zanger Emile Boer, duo Ballads2, het dwarsfluitensemble, The Harmony Singers en Scala Musicalgroep Hoogeveen met een preview van de nieuwe productie De 3 Musketiers. 

Meziek uut Veen

Vanaf 21.00 uur betreden bands van toen het podium ter gelegenheid van Meziek uut Veen: het tienkoppige orkest The Magnolians, driemansformatie Secondary School Minstrels, ’50 en ‘60s band My Generation, singer-songwriterscollectief The Ricotics met Hans van Beek én No Name met frontman Bertus ten Caat pakt na 45 jaar muziek maken, nog één keer de instrumenten op.

Zaterdagmiddag 8 september – 13.00 tot 17.00 uur

Verrassend straattheater

De Vrienden van De Tamboer halen bijzondere straattheateracts naar Hoogeveen. Jonas & Friends presenteert Hout & Hout, een duo dat zich voortbeweegt op wind- en zonne-energie. De acrobaten van Duo Kaos uit Italië verbeelden in Time To Loop een adembenemend spel. Zeepbelkunstenaar Rob tovert gigantische zeepbellen in zijn Bubble Disco en in de zwarte huiskamer Krijt! van Chonk mag alles worden gekleurd. DJ Frietmachine is een swingende installatie die je aardappel laat dansen. Plaatje klaar, frietje klaar en proeven maar.

Kunstmarkt & levende boeken

Op de Kunstmarkt presenteren kunstenaars hun werk en kunnen bezoekers zelf aan de slag. Bijvoorbeeld met de spannende competitie Maak een schilderij van een blote dame. De winnaar wordt om 16.00 uur bekend gemaakt in Huize Venendal, waarbij Hoogeveense Kunstenaars ook de Kunstroute 2018 officieel openen. Je kunt meewerken aan een bijzondere boekenkast voor de Regenboogweek en in gesprek gaan met een levend boek bij de stand van de Bibliotheek.

Singer-songwriters, cabaret en creaworkshops

In de tenten op het Tamboerplein vind je singer-songwriters, cabarettalent Kitty Goemaat, straatgoochelaar Evert Warrink, duo Henk Askes en Wilma Fieten en de Drie Musketiers. Jonge bezoekers kunnen creatief aan de slag in het atelier van Scala met pottenbak- en druktechniekworkshops.

Dansers, koren en grote gezelschappen

In de foyer van De Tamboer dansen Olympia, Topfit, Tresor Dance Center en Scala. In de Passagezaal zingen de koren Just Fun, Con Amore, VariVocaal, Harmony Singers en GAIA Anders. Grootse gezelschappen treden op in de Tamboerzaal: het Drents Jeugdorkest en het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor.

Graffitituin

In de Beeldentuin toveren Hoogeveense graffiti artiesten uit verschillende generaties een 50 meter lange muur om tot een groot kunstwerk en er is een graffiti-workshop. Kinderen kunnen spelen in de Zoembus en kiezen voor glittertattoos én Ibiza veerextentions. Ook is er de kindervoorstelling Tok, Tuk, Tuk waarin een trotse haan en een eigenwijze kip de dienst uitmaken.

U!TdagenD wordt georganiseerd door Theater De Tamboer, Vereniging Vrienden van De Tamboer, Het Podium, Bibliotheek Hoogeveen / De Verhalenwerf en Scala Centrum voor de Kunsten. Het festival is mogelijk door een financiële bijdrage van de gemeente Hoogeveen.

Speeldata

vr 7 september 2018 19:00 Hele gebouw festival

za 8 september 2018 13:00 Hele gebouw festival


Wachtlijst U!TdagenD Hoogeveen

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Meer info

uitdagend.nl


Deel via