U!TdagenD Anders

Cultureel openingsfestival

za 5 september 2020 11:00 Hele gebouw festival

U!TdagenD Hoogeveen is al jarenlang de traditionele opening van het culturele seizoen. Tja, dat gaat dit jaar natuurlijk allemaal nét even anders. Maar ook met coronamaatregelen gaan we toch door, alleen op een iets andere manier dan gewoonlijk. Daarom presenteren Theater De Tamboer, Het Podium, Scala Centrum voor de Kunsten, Bibliotheek/Verhalenwerf en de Vrienden van De Tamboer op 5 september: U!TdagenD Anders!

Reserveren

Wat is er dan precies zo anders? De grootste verandering is dat voor de meeste onderdelen van het programma gereserveerd moet worden. De reservering opent 19 augustus. Zo kunnen wij garanderen dat er niet teveel mensen tegelijkertijd in onze gebouwen zijn, waardoor we te allen tijde 1,5 meter afstand kunnen behouden. Ook zal het programma niet alleen in en om De Tamboer plaatsvinden, maar zijn er ook activiteiten in de Bibliotheek en Scala. Het complete programma volgt in augustus, maar we kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten. 

Beeldentuin vol kinderactiviteiten

In de Beeldentuin achter De Tamboer is er van alles te beleven en zien voor kinderen. Zo kun je Voor deze activiteiten hoef je niet te reserveren, maar wij zullen er wel voor zorgen dat er nooit teveel mensen tegelijkertijd in de tuin zijn. 

Lieve Lieven: Silent Disco van Daan Draait

Kom naar de feestelijke mee-doe-voorstelling van Daan Draait. In deze Silent Disco speel jij zélf de hoofdrol in een avontuur over vriendschap en een reis door de taal. Wat zou er gebeuren als een boek echt tot leven zou komen. Heb jij je dat wel eens afgevraagd? Probeer het eens. Met behulp van onzichtbare Fantasy Reality helms en speciale koptelefoons brengt Lieve Lieven jou naar werelden die je niet voor mogelijk had gehouden. Open het boek, stap in de fantasie en beleef een leesavontuur waarin jíj de hoofdrol speelt! Een avontuur over vriendschap, van A tot Z.

Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Poppenkast De Kletskous

Met zijn 4,50 meter hoogte, 4,80 meter lengte en 2,60 meter diepte is de Poppenkastwagen een ware blikvanger! Er is ruimte voor maar liefst 100 kinderen. Dus neem plaats en laat je meevoeren in de liedjes en verhalen van poppenspeelster Lucienne, die de klassieke Jan Klaassen verhalen als geen ander kan spelen!

Tetra Town

In het kleurrijke Tetra Town atelier is alles gemaakt van gerecyclede melk-, vla- en vruchtensap-verpakkingen. De stoelen, krukjes, lampen, kussens, de parasol… Via een ouderwetse platenspeler speelt galmt er countrymuziek over het Tetra Terras. Robot Tetra Tinus verzamelt lege pakken, waarmee jij zelf aan de slag kunt. Maak je eigen unieke hoed of pet samen met de ambachtelijke hoedenmakers. Met jouw fantasie en handigheid tover jij een drankpak om tot uniek hoofddeksel, dat de hele zomer meegaat!

Speeldata

za 5 september 2020 11:00 Hele gebouw festival


Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 0,00

Meer info

U!TdagenD Hoogeveen


Deel via