U!TdagenD Anders

Cultureel openingsfestival

za 5 september 2020 11:00 Hele gebouw festival

U!TdagenD Hoogeveen is al jarenlang de traditionele opening van het culturele seizoen. Tja, dat gaat dit jaar natuurlijk allemaal nét even anders. Maar ook met coronamaatregelen gaan we toch door, alleen op een iets andere manier dan gewoonlijk. Daarom presenteren Theater De Tamboer, Het Podium, Scala Centrum voor de Kunsten, Bibliotheek/Verhalenwerf en de Vrienden van De Tamboer op 5 september: U!TdagenD Anders!

Veiligheidsmaatregelen

Wat is er dan precies zo anders? De grootste verandering is dat U!TdagenD op vier locaties plaatsvindt: in De Tamboer, in de Beeldentuin achter De Tamboer, in en om Scala en in de Bibliotheek/Verhalenwerf. We beginnen eerder, het programma is van 11.00 tot 17.00 uur. Daarnaast moet er voor een flink aantal onderdelen van het programma gereserveerd worden. Zo kunnen wij garanderen dat er niet teveel mensen tegelijkertijd in onze gebouwen zijn, waardoor we te allen tijde 1,5 meter afstand kunnen behouden. Ook wanneer je gewoon een kijkje komt nemen zonder reservering, zorgen we voor een veilig aantal mensen en voldoende afstand.

Beeldentuin vol kinderactiviteiten

In de Beeldentuin achter De Tamboer is er van alles te beleven en zien voor kinderen. Laat je meevoeren in de liedjes en verhalen van poppenspeelster Lucienne, kom naar de feestelijke mee-doe-voorstelling van Daan Draait en tover met jouw fantasie en handigheid een drankpak om tot uniek hoofddeksel. Bekijk hier het volledige programma.

Muziek in de Tamboer

In de Tamboerzaal en Passagezaal geniet je tijdens U!TdagenD Anders van diverse artiesten! Goa lös met Pé & Rinus of waan je terug in de tijd met Meisjes van 60 in de Tamboerzaal. Laat je in de Passagezaal verrassen door prachtige liedjes van Stephanie Struijk. Dick van Altena slaat een muzikale arm om je schouder. De toegang tot alle voorstellingen is gratis, maar reserveer hieronder wel even een kaartje:

Pé & Rinus – Anderhalvemetersessies
Het Uur van de Wolf – Meisjes van 60
Stephanie Struijk – Fijn zo
Dick van Altena – Arm om je schouder

Bibliotheek/Verhalenwerf

Ook in de Bibliotheek/Verhalenwerf is dit jaar van alles te horen, beleven en doen tijdens U!TdagenD. Delia Bremer presenteert het nieuwe platform Het HoogeWoord voor dichters, muzikanten en andere mooi-makers. Kom een kopje koffie of thee drinken en ga in gesprek over collectievoorwerpen van de Verhalenwerf. Ga aan de slag met leuke proefjes in de Ontdekhoek of laat je lekker voorlezen. Wil je weten hoe jij een goede podcast maakt of succesvolle influencer kunt worden? Kom dan naar één van onze workshops.

Scala Centrum voor de Kunsten

Op de Ontdekdag bij Scala vertellen de muziekdocenten je graag alles over lessen op een muziekinstrument en zangles. Ook kun je instrumenten uitproberen zoals drumstel, viool, gitaar en piano. In de tuin van het Museumlaantje kun je beeldende kunst maken en genieten van leuke optredens door Scalaleerlingen muziek en musical. Ook zijn er workshops slagwerk en musical. 

Speeldata

za 5 september 2020 11:00 Hele gebouw festival


Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 0,00

Meer info

U!TdagenD Hoogeveen


Deel via