U!TdagenD Hoogeveen

Bruisende opening cultureel seizoen

vr 8 september 2017 19:30 Hele gebouw festival

za 9 september 2017 13:00 Hele gebouw festival

Het is weer tijd voor de bruisende opening van het culturele seizoen. En dit keer in een iets ander jasje dan voorheen. We starten al op vrijdagavond, als wethouder Bert Otten het startschot geeft voor het Hoogeveens Cultureel Openingsconcert in de Tamboerzaal! Zaterdagmiddag treden er als vanouds allerlei artiesten op in en rondom De Tamboer: van straattheater tot singer-songwriters, van kindertheater tot cabaret, van kunstmarkt tot koren en nog veel meer!

Vrijdag 8 september

Het Hoogeveens Cultureel Openingsconcert om 19.30 uur is hét bewijs dat er heel wat podiumtalent- en plezier borrelt en bruist binnen de gemeentegrenzen. Kom dat beleven! Een spectaculaire showavond vol muziek, zang en dans, allemaal 'made in Hoogeveen'. Starring: Scala Big Band, Annemiek Goelema, Ruben Dekker, Cantabile, Scala klassiek ballet, Yoanique Hillen, Dedicated Break Unit, Harmonsy Singer, Marilin Jonkman en Selma Suruliz, Malletband Wilhelmina, De Dansschool Schadenberg, Drizz, Stomp en Tresor Dance Center. Het Scala Musicalkoor sluit af met heerlijke hits uit grote, wereldberoemde musicals. 

Op het Poppodium in de Beeldentuin kunt u vanaf 20.45 uur genieten van drie Hoogeveense bands. FOXY & FRIENDS vertolkt bekende popliedjes in een jazzy uitvoering en bekende jazzstandards krijgen een poppy en bluesy sausje. De St. Jago Band onder leiding van Alvaro Sint Jago brengt met covers van o.a. Joe Bonamassa, Mat Scofield, John Mayer en BB King een mix van rhythm and blues, funk, soul en jazz. Tot slot nog even lekker rocken met Dirty Dog. Van Foo Fighters tot Led Zeppelin en met bekende klassiekers van o.a. Ram Jan, Aerosmith en Pearl Jam zweept deze geoliede machine het publiek op. 

Zaterdag 9 september

Straattheater

De twee onhandige superheldinnen Bike Babes komen op hun ingenieuze vier meter hoge vliegfiets om de wereld te redden. Even verderop vormt een groep identieke mannen levensgrote sculpturen op hun weg door de stad. Monumentaal en fysiek, in stilte of in beweging. Ook zien we de bestuurder van Sulky M1, die op zoek is naar een vrouw die in zijn autootje past. Om indruk te maken op de liefde van zijn leven haalt hij halsbrekende capriolen uit.

Tamboerplein

Duik één van de kleine tentjes op het Tamboerplein in en laat je verrassen! Wie weet kom je terecht bij een intiem optreden van één van de singer-songwriters: Martijn van der Zande, Daisy, Emile Boer, Fabiënne Schadee, Maurice Mulderij of Annemiek Goelema. Of stap jij binnen in de comedytent, zodat je later kunt zeggen dat jij samen met vijfentwintig anderen nog bij de grote comedian Steven Brunswijk in een tentje zat? Schrijver Ype Driessen geeft in een ander tentje een geheel eigen, humoristische draai aan de fotostrip, die hij aan de vergetelheid heeft onttrokken. Kruip in de Kidstent voor een voorstelling over Raf de Giraf (3+) of plof op de kussens neer en luister naar een verhaaltje over Dikkie Dik. Maak je graag je handen vuil? Waag je dan eens aan de zandworkshop of kom gezellig boetseren in het klei-atelier van Scala. Het Malle Balle Circus geeft artiesten in de dop de kans van hun leven: voor even de beroemdste circusartiest ter wereld zijn! 

Beeldentuin

Rondom de Beeldentuin is de jaarlijkse Kunstmarkt, met o.a. Ivo Winnubst, Arthur Boere, Ineke Post, Arian Middelveld, Theun Krikke, Geert Oldenbeuving en Vereniging Kunstroute Hoogeveen. Ook worden tijdens U!TdagenD de prachtige Gaudi-bankjes waaraan de afgelopen maanden keihard is gewerkt onthuld!
Op de Urban Stage presenteert Urban Unity regionale talenten. Je hoort rapper Jizy Jones, de Rappende Meiden, DRIZZ en nog veel meer! Vlogger Stefan van MeerVlogs legt de hele middag vast, zodat je alles nog eens kunt beleven in zijn vlogs.

Tamboerzaal - De Tamboer

Het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor presenteert een verrassende medley van klassieke werken tot lokale nummers, verfrissend en veelzijdig! Leerlingen van Scala nodigen u uit voor 'Work in Progress', een openbare repetitie rond de muziek van de bekende trompettist Eric Vloeimans, die op zaterdag 28 oktober naar De Tamboer komt. En het 70-koppige Noord Nederlands Jeugd Orkest geeft een compleet concert!

Passagezaal - De Tamboer

Wat wordt er veel gezongen in Hoogeveen, vooral in koren! Daarom wordt de Passagezaal vanmiddag omgedoopt tot Korenpodium, met optredens van Popkoor GAIA Anders, Varivocaal, Harmony Singers met band, Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld en het Hoogeveens Gemengd Koor Con Amore. Kom genieten van al dat zangplezier.

Forumfoyer - De Tamboer

Jeroen Oelen zingt Nederlandstalige levensliederen, Jolienke Weideman zingt country en Nederlandstalige nummers. Hierna wordt de foyer omgetoverd tot danspodium. Van extreme breakdancemoves naar een zwierige ballroomwals, het kan allemaal in Hoogeveen! In vier showblokken komen er allerlei dansstijlen en meer dan 100 dansers voorbij. Er is onder meer streetdance door Top Fit Hoogeveen, klassiek ballet van Scala Hoogeveen, jazzdance door Olympia Hoogeveen, breakdance door Scala's Dedicated Break Unit, ballroom en latin door De Dansschool Schadenberg en hiphop door Tresor Dance Center.

Notenkraker - De Tamboer 

In de snelste zebra ter wereld (5+) wint Zebra altijd hardloopwedstrijdjes van Tijger, Eekhoorn, Haas en Nijlpaard. Ze willen daarom niet meer tegen hem rennen: "Zebra, niemand wil tegen je rennen!" Maar Zebra is zelfs niet bang voor Niemand, en maakt zich op voor de wedstrijd van het jaar: Zebra tegen Niemand. Een voorstelling over lelijk winnen en mooi verliezen, over vriendschap en het belang van een goeie schuilhut.

Speeldata

vr 8 september 2017 19:30 Hele gebouw festival

za 9 september 2017 13:00 Hele gebouw festival


Wachtlijst U!TdagenD Hoogeveen 2017

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Meer info

uitdagend.nl


Deel via