Graceland

Paul Simon's meesterwerk door Sioen

do 17 oktober 2019 20:15 Tamboerzaal muziek

Foto: Wim Heirbaut

In 1986 schreef Paul Simon geschiedenis met zijn legendarische album Graceland, waarin hij met een selectie Zuid-Afrikaanse muzikanten een unieke sound vol Afrikaanse ritmes neerzette. Die sfeer en sound worden zondermeer geëvenaard door singer-songwriter Sioen, die met zijn live concert Sioen plays Graceland een ijzersterke interpretatie van het oorspronkelijke album neerzet.

In 2007 reisde Sioen voor Oxfam naar Soweto, op zoek naar plaatselijk muzikaal talent. Het resultaat: een overweldigende interculturele blend van stijlen en ritmes. Precies wat Paul Simon meer dan dertig jaar geleden voor ogen had met zijn, tot de verbeelding sprekende project, dat de Afrikaanse muziek wereldwijd een gezicht gaf!

Sioen’s kennismaking met lokale artiesten leidde tot een aanstekelijke interactie en de productie van een cd. Samen met zijn Zuid-Afrikaanse vrienden vertolkte Sioen in 2016 op het Festival van Vlaanderen het volledige album van Paul Simon. Het werd een succes dat zijn weerga niet kende.

In 2017 volgde nog een tour met twintig uitverkochte concerten. Sioen’s Graceland herleving is een waardig eerbetoon aan de kwaliteiten van Paul Simon. Dat kan ook niet anders met de verzameling talent die hij hiervoor bijeenbracht, met onder andere backing vocals uit Soweto en percussionist N'Faly Kouyaté uit Guinea, bekend van het Afro Celt Sound System. Die samen de grote songs van Graceland ten gehore brengen zoals You can call me All, Diamonds on the Soles of her Shoes en Under African Skies.

Graceland is op indrukwekkende wijze herboren!

In de pers

“Sinds lang enthousiast staan wezen op een concert. Graceland van Paul Simon is een fantastische plaat, en Sioen en zijn muzikanten deden de muziek alle eer aan. Het was prachtig. Geweldig concert!” - De Standaard

“Sioen zette zijn set in met The Boy In The Bubble en toen schoten één vraag en één vaststelling door ons hoofd: dit kan niet meer mislopen, en, hoe lang duurt het eer hier iemand in de zaal uit zijn stoel rechtveert en begint te dansen. Dit was geen coverband, dit waren geweldige muzikanten, Belgen en Zuid-Afrikanen, die aan de nummers van Paul Simon een ijzersterke interpretatie gaven." - Het Nieuwsblad

Speeldata

do 17 oktober 2019 20:15 Tamboerzaal muziek


Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 29,50
CJP € 27,50

Deel via