Singer-songwriter Festival

Editie VI

za 17 februari 2018 20:00 Passagezaal en Foyer muziek festival

Voorverkoop € 16,- / Op de dag zelf € 20,50 

Nederlandse singer-songwriters beloven weer een heerlijke, intieme luisteravond. Er zijn afwisselend optredens in de Forumfoyer en Passagezaal. Voor de zesde editie maken Yorick van Norden, Tim Knol en Jasper Schalks met zijn band hun opwachting. De openingsact wordt later bekend gemaakt.

In 2015 debuteerde Yorick van Norden als soloartiest op Excelsior Recordings met zijn alom geprezen Happy Hunting Ground. Kort daarna werd hij uitgeroepen tot NPO Radio 2 Talent. Het resulteerde in een geslaagde clubtour, Yorick mocht openen voor Neil Young in de Ziggo Dome en trad op als muzikaal leider en zanger/gitarist bij twee succesvolle theatertours over The Beach Boys en The Summer of Love. Hierbij werkte hij onder meer samen met Leo Blokhuis, Tim Knol, Pablo van de Poel, Janne Schra en Ruben Hein. Yorick wordt ook regelmatig uitgenodigd als popmuziekkenner bij diverse radio- en televisieprogramma’s. Samen met Anne Soldaat speelt hij de bijzondere muziekvoorstelling Unsung Heroes, waaruit hij vanavond liedjes ten gehore brengt. Op 9 maart 2018 verschijnt zijn nieuwe album The Jester, dus wie weet horen we daar alvast een voorproefje van…

Tim Knol komt met zijn nieuwe album Cut The Wire op zak naar Hoogeveen. De turbulente jaren na zijn doorbraak met optredens op grote podia, festivals en ontmoetingen met zijn helden, liggen alweer zeven jaar achter hem. De 28-jarige singer-songwriter nam zijn vierde plaat op in zijn eigen studio en kon hierdoor alle tijd nemen voor de liedjes. Hij kreeg onder meer hulp van Anne Soldaat, Tangarine en Douwe Bob, omdat hij het fijn vindt om de liedjes samen met anderen af te maken. Het resultaat zijn dertien prachtige liedjes, met elk hun eigen vorm, ontstaansgeschiedenis en betekenis. Met zijn garagepop-band The Miseries leerde hij dat met ongedwongen spelplezier zijn creatieve remmingen verdwenen. De punk-energie is op Cut The Wire niet direct hoorbaar, maar Tim geeft zijn nieuwe arrangementen wel een vergelijkbaar speels en eigenwijs karakter. Beluister nu alvast het eerste voorproefje Sweet Melodies en maak op 17 februari kennis met Tims nieuwe werk in de ongedwongen, intieme sfeer van het Singer-songwriter Festival.

Sinds Jasper Schalks op zijn vijftiende een cd van Bob Dylan kocht, heeft stokoude folk en melancholische americana hem nooit meer losgelaten. Hij ging vol inspiratie zelf aan de slag. Niet met de pretentie origineel of vernieuwend te zijn, maar om krachtige en mooie nummers te schrijven. Americana in zijn puurste vorm, vergelijkbaar met Neil Youngs Harvest of Ryan Adams Heartbreaker. In 2014 won hij de Lakeside Stories Singer-songwritercontest in Hoorn en de Cool en Kompleks Singer-songwritercontest in Heerhugowaard. In 2016 behaalde hij de finale van de Amsterdamse popsongcompetitie Mooie Noten en speelde hij maar liefst 26 optredens tijdens de Popronde. Inmiddels heeft hij een band om zich heen verzamelt, met Leif de Leeuw op mandoline en pedal-steel, Mirte de Graff op viool en Madelief van Vlijmen op contrabas. Zijn debuut EP These Things Shall Pass wordt eind 2017 verwacht.

Publieksreacties na de vijfde editie van het festival in 2017:

"Het was een geslaagde avond!"

"Het was een leuke avond, we hebben er van genoten."

"Verassende onbekenden."

"Goede artiesten, verrassend en een gevarieerd geheel."

"Boven verwachting was de kwaliteit van de muziek. We hebben zeer genoten!!!"

"Goede artiesten, verrassend en een gevarieerd geheel."

 

Speeldata

za 17 februari 2018 20:00 Passagezaal en Foyer muziek festival


Wachtlijst Singer-songwriter Festival 2018

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 16.00

Deel via