Oorlogsgeheimen 9+

Naar Jacques Vriens

vr 3 mei 2019 19:30 Passagezaal kids

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.
Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En het grote geheim…

Het boek Oorlogsgeheimen van Jacques Vriens werd in 2008 getipt door de Nederlandse Kinderjury en won in 2009 de Archeon Jeugdboekenprijs. Jacques Vriens verkocht ruim 55.000 exemplaren van het boek en is één van de meest bekende Nederlandse kinderboekenauteurs. In 2012 werd de eerste theaterbewerking al vol lof ontvangen, waarna in 2014 een verfilming volgde. Op veler verzoek is de theaterbewerking van het succesvolle boek nu terug in het theater!

“Natuurlijk is oorlog in de ogen van veel kinderen spannend. Maar ik wilde met dit boek ook laten zien dat oorlog vooral betekent dat je mensen zomaar kwijt kunt raken. Mensen van wie je veel houdt. Daarnaast wilde ik vertellen dat de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Limburg heel anders is verlopen dan in het westen van ons land. Met het intrigerende gegeven dat zowel de NSB als het verzet een grote aanhang had en er ook mensen zaten ondergedoken. En dat allemaal in hetzelfde dorp. Er waren veel geheimen maar kinderen buiten werden gehouden. Maar kinderen zijn nieuwsgierig en willen weten wat er aan de hand is…
Ik ben ongelooflijk blij en trots dat Van Engelenburg mijn boek heeft uitgekozen om een theaterbewerking van te maken. Ze hebben met Achtste-groepers huilen niet, een eerdere voorstelling naar mijn boek, bewezen dat ze dat op een heel creatieve en integere manier kunnen.” – Jacques Vriens.

De pers over Oorlosgheimen:

“Het leidt geen twijfel dat Oorlogsgeheimen tot de beste jeugdvoorstellingen behoort” – Theaterkrant

“Oorlogsgeheimen ‘behoort tot de beste jeugdvoorstellingen ooit” – Musicalbites.nl

“Sterke voorstelling” – Jacques D’Ancona (Dagblad van het Noorden)

Mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Tamboer.

Speeldata

vr 3 mei 2019 19:30 Passagezaal kids


Wachtlijst Oorlogsgeheimen 9+

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 11,00
Kind € 11,00

Meer info

www.oorlogsgeheimen.com


Deel via