Noord Nederlands Orkest Concert

Mozart met een biertje!

vr 8 februari 2019 20:15 Forumfoyer klassiek

Stel je eens voor: je bent 31 jaar, je hebt net een kind verloren, je echtgenote is ziek en je zit diep in de schulden. En dan schrijf je een symfonie die 230 jaar later nog altijd als één van de beroemdste en allermooiste uit de muziekgeschiedenis geldt. Dat is het verhaal van Mozart en zijn 40e Symfonie. Iedereen - ook mensen die nooit naar klassieke muziek luisteren - kent de eerste maten, bijvoorbeeld als ringtone. Nu zou je op grond van Mozarts situatie verwachten dat het een treurig stuk is. Ook al omdat hij het in mineur, een droevige toonsoort, schreef. De muziek zal je zeker kippenvel bezorgen, maar tegelijk vrolijk stemmen. De 40e Symfonie is wel eens omschreven als een lach in een traan. En zo is het precies!

Mozart met een biertje!

Beleef klassieke muziek als een vet popconcert! Je staat in de foyer, gewoon in je spijkerbroek en met een biertje in de hand en geniet een uur lang van de mooie klanken van Mozarts Symfonie door het Noord Nederlands Orkest. Ontdek het zelf: popcultuur en klassieke muziek gaan prima samen! 

Programma

  • Solo 
  • Bach: Chaconne door concertmeester Sarah Kapustin 
  • Mozart: Symfonie nr. 40 
  • Mozart:  Figaro Overture

Solo

Het Noord Nederlands Orkest is een van de grootste en bekendste symfonieorkesten van Nederland. De musici uit dit orkest zijn afkomstig van overal ter wereld. Het orkest kent bijna vijftien nationaliteiten en even zoveel talen. Waar het normaal gesproken gaat om het creëren van een symfonie tussen deze musici, focust Solo juist op het individu. Want wie zijn eigenlijk die mensen die in een orkest spelen? Waarom kozen ze voor de muziek en voor hun specifieke instrument? Welke ontberingen hebben ze doorstaan om zo goed te worden (of ging dat vrij makkelijk?) en hoe zijn zij in Noord-Nederland terecht gekomen? Altviolist Florian laat zijn instrument deze keer deels staan en vertelt zijn persoonlijke verhaal in een korte solo.

Speeldata

vr 8 februari 2019 20:15 Forumfoyer klassiek


Wachtlijst NNO Mozart Symfonie nr. 40

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 19,50
CJP € 17,50

Meer info

www.nno.nu


Deel via