NNO Hestia Sextet - Bordje Cultuur

Dvorak, Brahms, Tsjaikovski

zo 14 oktober 2018 14:00 Passagezaal klassiek

In dit kamermuziekconcert van het Noord Nederlands Orkest spelen Justyna Mrozek (viool), Lianne van den Berg (viool), Kristin Stets (altviool), Ulrike Adam (altviool), Isabel Vaz (cello) en Noëlle Weidmann (cello) strijksextetten van Dvorak, Brahms en Tsjaikovski.

Dvořák (1841-1904) wordt met Smetana en Janáček tot de grootste componisten van Bohemen gerekend. Hij was de oudste van 9 kinderen en kreeg viool, piano en orgelles.

Hij studeerde aan de Praagse orgelschool maar kon geen baan krijgen als organist. Hij ging daarom als altviolist in een orkest spelen en bekwaamde zich als autodidact in het componeren, het begin van wat 14 strijkkwartetten zouden worden. Hij raakte bevriend met Brahms wat te herkennen is aan zijn Slavische dansen. Hij onderbrak zijn docentschap aan het Praagsconservatorium om directeur te worden van het conservatorium in New York.

Daar schreef hij zijn beroemd geworden 9e symfonie en zijn strijkkwartet L’American.

Mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Tamboer.

Bordje Cultuur

U heeft de mogelijkheid om het concert met een Bordje Cultuur-arrangement te bezoeken. Voor aanvang van het concert geniet u dan vanaf 13.00 uur van een lekkere lunch. 
Wilt u hiervan gebruik maken? Kies dan voor de Bordje Cultuur-prijs van € 18,50.
We bieden het Bordje Cultuur aan in samenwerking met Bibliotheek Hoogeveen. De Bibliotheek organiseert iedere tweede zondagmiddag van de maand (september t/m maart) een culturele activiteit met een lunch en drankje. In oktober vindt het Bordje Cultuur dus plaats in De Tamboer.

Maak uw bezoek aan de voorstelling compleet!

Borrelarrangement

€ 6,25 per persoon
Na afloop van de voorstelling neemt u plaats aan een voor u gereserveerde tafel en geniet u van een heerlijke borrelplank met hapjes en een drankje naar keuze.

Reserveer het borrelarrangement

Speeldata

zo 14 oktober 2018 14:00 Passagezaal klassiek


Wachtlijst NNO Hestia Sextet

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 13,50

Meer info

www.nno.nu


Deel via