Nieuwjaarsconcert 2020

Orkest van het Oosten

za 11 januari 2020 20:15 Tamboerzaal klassiek

Fotograaf: Laura Isselhorst

Gelukkig nieuwjaar! En wat is de beste manier om het nieuwe jaar in te luiden? Beleef een heerlijk Nieuwjaarsconcert door het Orkest van het Oosten onder leiding van dirigent Thomas Jung en met sopraan Hila Fahima.

Virtuoze opera

Het Orkest van het Oosten luidt 2020 in met een zinderend zingen Nieuwsjaarsconcert. De Israëlische zangeres Hila Fahima treedt hier voor aan, dé ontdekken oder de coloratuursopranen van de afgelopen jaar. Zij heeft menig operatheater veroverd met een stem vol virtuositeit, souplesse en ongekende hoogte. in 2015 maakte Hila haar debuut aan de Wiener Staatsoper, waarbij ze door de critici werd geroemd als 'de verrassing van de avond'. Tijdens het Nieuwsjaarconcert vult Hila Fahima de erste helft van de avond met de mooiste en meest briljante aria’s uit Italiaanse en Franse opera’s. Met evergreens als Caro nome uit Verdi’s Rigoletto, Una voce poco fa uit Il barbiere di Siviglia van Rossini en de halsbrekende poppenaria uit Offenbachs Les contes d'Hoffmann.

Ontroerend ballet

De avond zal niet alleen gevuld zijn met opera: na de pauze is het woord aan balet. Aanstormend dirigent bij het operahuis Covent Garden en het Royal Ballet in Londen, Thomas Jung, heeft in beide genres al onschatbare ervaring opgedaan. Hij leidt het Orkest van het Oosten in één van Russisch meest bekende balletten van de negentiende eeuw: Het Zwanenmeer van Tsjaikovski. Laat je meevoeren in het verhaal over een prins, die verliefd is op een mooi meisje dat door een boze tovenaar tot zwaan is omgetoverd. Zelfs zonder de dans is de muziek zo beeldend dat je je moeiteloos laat meeslepen in dit ontroerende sprookje.

Tijdens het Nieuwsjaarsconcert zullen de volgende werken ten gehore worden gebracht:

Giuseppe Verdi - Ouverture uit La forza del destino
Giuseppe Verdi - Aria ‘Sul fil d’un soffio etesio’ uit Falstaff
Charles Gounod - Aria ‘Je veux vivre’ uit Roméo et Juliette
Amilcare Ponchielli - Danza delle ore uit La gioconda
Giuseppe Verdi - Aria ‘Caro nome’ uit Rigoletto
Gioacchino Rossini - Aria ‘Una voce poco fa’ uit Il barbiere di Siviglia
Jacques Offenbach - Aria ‘Les oiseaux de la charmille’ uit Les contes d’Hoffmann
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski - Suite uit Het Zwanenmeer

Speeldata

za 11 januari 2020 20:15 Tamboerzaal klassiek


Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 29,50
CJP € 27,50

Meer info

ovho.nl


Deel via