Nabucco - Verdi

Staatsopera van Tatarstan

di 4 oktober 2016 20:15 Tamboerzaal klassiek

Vriendentip!

'Wij hebben deze opera getipt omdat voor Verdi Nabucco zijn eerste grote succes was. Het schitterende decor, het grootse koor, en de prachtige muziek van Verdi staan garant voor een indrukwekkende voorstelling. Als echte operaliefhebber moet je deze voorstelling gezien hebben zeker nu dit in De Tamboer wordt opgevoerd. Van het grote Slavenkoor "Va Pensier" krijg je nog steeds kippenvel. De voorstelling bevelen wij dan ook van harte aan.' - Menno van Dorsten, voorzitter Vereniging Vrienden van De Tamboer

Nabucco was de eerste succesvolle opera van de toen 28-jarige Verdi. Het dramatische verhaal over vrijheid en liefde zou altijd één van zijn populairste werken blijven. De spectaculaire massascènes en de heerlijke liefdesmuziek maken het tot een opera waar liefhebbers tot het einde der tijden van zullen smullen en het grote slavenkoor Va pensiero groeide uit tot het alternatieve volkslied, een symbool van de Italiaanse eenheid.

Nabucco vertelt het Bijbelse verhaal van de Joodse ballingschap in Babylon, het huidige Irak. De wrede heerser Nabucco raakt verwikkeld in een machtsstrijd met zijn dochter Abigaille, waarin zij uiteindelijk het onderspit delft en de Joden hun vrijheid herwinnen.

De Staatsopera van Tatarstan komt al ruim twintig jaar naar Nederland met kwalitatief hoogstaande producties en heeft de harten van vele Nederlandse operaliefhebbers veroverd met indrukwekkende decors, het grootse koor, internationale solisten en traditionele ensceneringen. Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling.

Lezing Volksuniversiteit
Wie alvast een voorproefje wil, kan de lezing van Volksuniversiteit Hoogeveen op donderdag 29 september bezoeken. Docent Gerard van der Laan laat u kennis maken met het grootse meesterwerk van Verdi. Want hoewel iedereen het 'Slavenkoor' kent, al was het maar van de Zangeres zonder Naam, kennen niet veel mensen de opera waarin dit koor thuishoort. De lezing start om 20.00 uur in Scala Centrum voor de Kunsten. Klik hier om te reserveren.

Bezoekt u de lezing én de opera? Dan ontvangt u een speciale promocode waarmee u korting ontvangt op uw toegangskaartje bij De Tamboer. 

Speeldata

di 4 oktober 2016 20:15 Tamboerzaal klassiek


Wachtlijst Nabucco - Verdi

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 38.50
CJP € 36.50

Meer info

operaklassiekers.nl


Deel via