Het Mooie Kinderboekenfestival

Festivalboeken komen tot leven

zo 26 april 2020 13:00 Bibliotheek kids

Aansluitend op de nieuwe regels vanuit de Nederlandse overheid en het RIVM worden alle concerten, voorstellingen en activiteiten in De Tamboer en Het Podium tot 1 juni geannuleerd. Kaartkopers ontvangen meer informatie per e-mail.

Ook dit jaar gaat Het Mooie Kinderboekenfestival weer op reis en op zondag 26 april vindt de try out van het festival plaats in de Bibliotheek Hoogeveen! Kinderen van 3 tot en met 10 jaar kunnen zich onderdompelen in de fantasiewerelden uit de mooiste kinderboeken van de afgelopen jaren.

De entree is gratis! Bestel wel vooraf even een kaartje.

Wat is er te doen?

De kleinste bezoekers kunnen samen met Prinses Arabella en de Keukenprins soepkettingen kokkerellen of op de foto met het reusachtige stekelige wezen uit Waar is de draak? Oudere kinderen worden ridder voor een dag net als Ridder Lot en Ridder Lans en ze mogen galopperen op een rodeopaard. De kinderen kunnen ijzerdieren maken, een liefdesbrief per flessenpost versturen of genieten van muziek tijdens een smartlappenvoorstelling bij Uit elkaar. En natuurlijk trakteert Bob Popcorn op…Popcorn!

Tijdens de ontdekkingsreis langs zeven kinderboeken worden de bezoekers door alle hoeken, zalen en gangen van de bibliotheek gevoerd. Door te laten zien welke grappige, interessante of geheimzinnige werelden boeken kunnen oproepen, laten we zien hoeveel plezier mooie kinderboeken je kunnen brengen. Tijdens Het Mooie Kinderboekenfestival zijn de auteurs Mylo Freeman, Sanne te Loo, Annejan Mieras aanwezig.  

Festivalboeken

Dit zijn de boeken die deel uit maken van het festival:

Prinses Arabella en de keukenprins - Mylo Freeman
Waar is de draak? - Leo Timmers
Bob Popcorn - Maranke Rinck & Martijn van der Linden
Ridder Lot en Ridder Lans - Han van der Vegt & Jan Jutte
De man met de zeegroene ogen - Koos Meinderts & Sanne te Loo
Homme en het noodgeval - Annejan Mieras & Linde Faas
Uit elkaar -  Bette Westera & Sylvia Weve

De selectie van festivaltitels is dit jaar gemaakt door een comité bestaande uit recensent Bas Maliepaard en boekhandelaren Merel de Vink en Joan Windzak.

Mooie Kinderboekenfestival 2020

Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes in coproductie met Paradiso (Amsterdam), De Verkadefabriek (Den Bosch), de Bibliotheek Hoogeveen (Hoogeveen) en mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, de Fiep Westendorp Foundation, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Noord en Gemeente Den Bosch. Het festivalbeeld is ontworpen door illustrator Jan Jutte.

Let op, deze activiteit vindt plaats in de Bibliotheek/Verhalenwerf aan de Willemskade.

Speeldata

zo 26 april 2020 13:00 Bibliotheek kids


Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
volwassene € 0,00
kind 3 tm 6 jr € 0,00
kind 7 tm 8 jr € 0,00
kind 9 tm 10 jr € 0,00

Meer info

bibliotheekhoogeveen.nl


Deel via