Madeline Bell & Henk Meutgeert

Drents Big Band Festival

za 2 juni 2018 20:15 Passagezaal muziek

Foto: Ans van Heck Photography

Zaterdag 2 juni is de tweede editie van het Drents Big Band Festival in Hoogeveen. Dit initiatief van Music Allround en Theater De Tamboer bestaat uit een gratis middagprogramma met optredens van Big Bands in de Hoofdstraat en wordt ’s avonds afgesloten met een bijzonder concert in De Tamboer. Hierbij treden pianist en componist Henk Meutgeert en zangeres Madeline Bell op met de High Moor Big Band, de Scala Big Band en het projectorkest Music Allround Orchestra.

Programma

Van 12.00 tot 16.45 uur zijn er gratis optredens op het Tamboerplein. Big bands uit de regio maken hun opwachting:
High Moor Big Band
Scala Big Band
Basement Big Band
Big Band Allotria Zwolle

Om 20.15 uur start het concert in De Tamboer met drie big bands en twee bijzondere gasten. Madeline Bell en Henk Meutgeert zijn beide grootheden op het gebied van de lichte muziek. Voor de pauze spelen de High Moor Big Band en de Scala Big Band. Na de pauze speelt het Music Allround Orchestra, een projectorkest van amateurs, semi-professionals en professionele musici onder leiding van dirigent Martin Oosterwijk.

Madeline Bell

Madeline Bell (New Jersey 23-07-1942) is een vocaliste van grote naam, die al op vijfjarige leeftijd begon met zingen. Ze toerde in 1964 door Engeland met de Alex Bradford Singers en werkte daarbij samen met onder meer Cliff Richards, Tom Jones, Dusty Springfield en Elton John. In Nederland werd ze vooral bekend door haar medewerking aan de Tom Parker projecten, waarbij klassieke werken van grote componisten tot eigentijdse bewerkingen werden omgetoverd. Ook werkte ze samen met het Metropole Orkest en maakte ze met het Jazz Orkest van het Orkestgebouw muziek voor de film Ray, over muzieklegende Ray Charles. In 2003 ontving Madeline de Lifetime Achievement Award voor haar grote verdienste in de muziek.

Henk Meutgeert

Musicus Henk Meutgeert heeft niet alleen kwaliteiten als pianist, maar ook als componist en arrangeur. Hij was pianist bij het KRO Huisorkest , De Avro Skymasters en het kwartet Herman Schoonderwalt. Als arrangeur en gastdirigent heeft hij veel voor het Metropole Orkest gewerkt. Hij heeft zich ook bijzonder sterk gemaakt voor de opleiding van jonge musici die zich in de lichte muziek wilden bekwamen. Vanuit zijn passie voor het leiden van Big Bands richtte hij in 1987 samen met Ton van der Horst de Netherlands Concert Jazz Band op. Henk ontving diverse prijzen voor zijn oeuvre waaronder de Peter Schilperoort Award, de Bird Award en in 2015 de Concertgebouw Jazz Award.

Speeldata

za 2 juni 2018 20:15 Passagezaal muziek


Wachtlijst Madeline Bell & Henk Meutgeert

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 13.50
Vriendenprijs € 11.00

Deel via