Koffie-ochtend met Joke Verweerd

Bibliotheek Hoogeveen

za 1 april 2017 10:00 Bibliotheek Lezing

Op zaterdagochtend 1 april is de jaarlijkse koffie-ochtend. Deze keer is schrijfster Joke Verweerd te gast. De ochtend begint om 10.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur. De koffie-ochtend wordt georganiseerd door de dienst Bibliotheek aan Huis.

Joke Verweerd
Joke Verweerd op haar site: ‘‘Mijn hoofd verzint verhalen. Dat is altijd zo geweest. Als kleuter had ik al een vervolgverhaal, voor onderweg naar school. Een stukje op de heenweg en op de terugweg weer verder, alles wat ik tegenkwam onderweg kon een rol gaan spelen in het verhaal”.
Joke Verweerd werd geboren in 1954 te Krimpen aan den IJssel. Na de middelbare school volgde zij de opleiding Middelbare Sociale Arbeid omdat ze graag met mensen wilde werken en benieuwd was naar wat zij kon betekenen in de samenleving. Na haar huwelijk in 1975 en de geboorte van haar zoon (1976) en haar dochter (1979) is het schrijven langzamerhand een grotere rol in haar leven gaan spelen. Haar eerste publicatie was de kerstgedichtenbundel Immanuël: God onder ons (1983).
Na een aantal dichtbundels, begon zij met korte verhalen, onder andere voor het christelijk opinie tijdschrift Koers, waarin zij jarenlang maandelijks publiceerde. Deze verhalen zijn terug te vinden in de diverse verhalenbundels van haar hand. Er ontstond in haar het verlangen een roman te schrijven.
“De feiten van mijn verhaal zijn noch autobiografisch, noch biografisch, ik bedenk gewoon een passende situatie waarin ik de emoties kwijt kan die zich op dat moment aan mij opdringen. Het verhaal is in eerste instantie gewoon een preek voor mezelf. Het is mooi dat de lezer zichzelf ook vinden kan in het boek en de ontwikkeling van de hoofdpersonen mee ervaart”.

Overige werkzaamheden
Joke Verweerd was van 1997 tot 2009 voorzitter van de protestants-christelijke auteursvereniging ‘Schrijvenderwijs’. Ook werkte ze mee aan ‘De Taalfontein”, een taalmethode voor het basisonderwijs. Joke geeft veel lezingen over haar werk, bij bibliotheken, gemeente-avonden en vrouwenorganisaties.

Scenario
Van De wintertuin schreef Joke zelf een scenario. De film, die de titel Tien jaar later draagt, werd bekroond met een internationale prijs in de categorie psychologisch drama. De film werd uitgezonden door de Evangelische Omroep in 1995.

Boeken
Joke Verweerd heeft tientallen titels op haar naam staan. Tweemaal heeft Joke de ND-BCB Publieksprijs voor het beste Christelijke boek in ontvangst mogen nemen. In 2005 met de roman Snoeitijd. In 2014 met de roman Retour Rantepao.

Driemaal werd zij uitgenodigd om het actieboek voor de Christelijke Boekenbranche te schrijven. Bij Bibliotheek is te leen Vindersloon (2014): als haar man aan een heftige burn-out lijdt en haar huwelijk in een crisis verkeert, vindt een medewerkster van de afdeling gevonden voorwerpen op Schiphol steun bij een collega en raakt daardoor met zichzelf in de knoop.

Let op, deze activiteit vindt plaats in de Bibliotheek, Willemskade 2.

Speeldata

za 1 april 2017 10:00 Bibliotheek Lezing


Wachtlijst Koffie-ochtend Joke Verweerd

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 7.00

Meer info

bibliotheekhoogeveen.nl


Deel via