Jeugdtheaterdag 4+

Oktobermaand Kindermaand

zo 27 oktober 2019 13:00 Hele gebouw kids

Zet jij je eerste stapjes in het theater? Of heb je al eens voorstellingen bezocht, maar smaakt het naar meer? Dan is de Jeugdtheaterdag echt iets voor jou! Op deze gezellige middag ontdek je welke leuke dingen je allemaal kunt zien, proeven en beleven in het theater. Doe mee aan creatieve workshops, kom lekker kliederen op het witte doek en geniet natuurlijk van de mooie voorstellingen, zoals het poppentheater De vriendelijke draak. Oh en trouwens, deze middag is helemaal gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Waar wacht je nog op?!

De vriendelijke draak 4+

De Grote Haay speelt een spannende muzikale voorstellingen over draken en vooroordelen. Misschien ken je het verhaal van het boek De vriendelijke draak? Teun denkt dat hij alles weet over draken. Dat ze bloeddorstig zijn, gemeen en niet te vertrouwen. Maar eigenlijk heeft hij er nog nooit eentje in het echt gezien. Dan wordt het dorp Zozaai opgeschrikt door een monster. Alhoewel… een monster? Hoorde Teun de draak nou rijmen? Iedereen is van slag, zelfs de draak. Want iedereen is bang of wil bang zijn, want draken horen nu eenmaal gemeen te zijn. Maar is dit niet eigenlijk een hele vriendelijke draak? Als Trees zich er ook mee bemoeit is het hek van de dam.

Teun denkt na.
Is een vlinder zonder vleugels nog steeds een vlinder.
En is een slang zonder staart nog steeds een slang?
Of een schaap zonder wol, kan dat?
Je hebt geen vleugels, geen tanden en geen vuur.
Wat ben je nou voor een draak?
Je bent een draak van niks!

Banwakaboom 4+

Drumdrumdrum, de makers van de succesvolle voorstellingen Boomwhakalaa en Banbankune, zijn terug met de leukste, meest energieke liedjes uit deze shows én nieuw werk! Dus kom lekker genieten van de spetterende percussiesolo's en meezingers in een typisch Caribisch jasje. Maak kennis met instrumenten als de cajon, de timba, body percussion en natuurlijk de BOOMOPHONE: het kleurrijke, door Drumdrumdrum zelf ontworpen instrument. Dat wordt gegarandeerd weer dansen en zingen tijdens de swingende versies van onder andere De wielen van de bus, We maken een kringetje en Happy als ik dans

Workshops

Naast leuke voorstellingen is er ook genoeg te doen tijdens de Jeugdtheaterdag, zo zijn er verschillende workshops! Sla je slag en leer hoe je djembee moet spelen (4+). Altijd al willen weten hoe het is om vlogger te zijn? Meld je dan aan voor de vlog workshop en leer hoe jij jezelf het beste kan presenteren voor de camera (8+). Tot slot is er de gehele dag een Plaizier chocolade workshop. Dat wordt smullen!

En er is nog meer te beleven! Van spelletjes spelen in het theatercafé tot aan springen op het springkussen en van schilderen tot aan de spelplezier met de Zoembus. Kortom, het belooft een hele gezellige dag te worden.

Reserveer nu alvast kaartjes voor De Vriendelijke Draak. Het volledige programma volgt begin september. Je kunt dan ook kaartjes reserveren voor alle andere workshops en voorstellingen. Het is gratis t/m 12 jaar, maar vol=vol!

De Jeugdtheaterdag wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Tamboer en in samenwerking met Scala Centrum voor de Kunsten.

Speeldata

zo 27 oktober 2019 13:00 Hele gebouw kids


13:15 - 14:00 De vriendelijke draak 4+ - Passagezaal

Naam Vanaf
Normaal € 5,00
Kind € 0,00

16:00 - 16:45 De vriendelijke draak 4+ - Passagezaal

Naam Vanaf
Normaal € 5,00
Kind € 0,00

14:15 - 14:45 Djembé 4 tm 7 jr - Forumfoyer

Naam Vanaf
Kind € 0,00

13:30 - 15:00 Vloggen 8+ - Notenkraker 1

Naam Vanaf
Kind € 0,00

15:30 - 16:30 Banwakaboom 4+ - Tamboerzaal

Naam Vanaf
Normaal € 5,00
Kind € 0,00

15:30 - 16:00 Djembé 8 tm 12 jr - Forumfoyer

Naam Vanaf
Kind € 0,00

Deel via