Jeugdtheaterdag

Met de Rattenvanger van Hamelen

zo 28 oktober 2018 13:00 Hele gebouw kids

Het is inmiddels een traditie: aan het eind van oktober Kindermaand is er een gezellige Jeugdtheaterdag in De Tamboer. Er is van alles te beleven, zien en doen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. En dat alles is ook nog eens gratis! Wat wil je nog meer?
Op het programma staan leuke workshops, doe-dingetjes, mooie voorstellingen én er zullen heel veel ratten door De Tamboer krioelen!

Reismuis (4+)

Ga mee op een avontuurlijke zoektocht met Muis Dingeman. Dingeman reist samen met zijn vrouw Souris en hun kinderen de hele wereld rond, in hun gezellige nestje achter het nummerbord van een toeristenbus. Het gezinnetje is enorm gelukkig. Maar dan mist Dingeman de boot in Dover en ziet hij zijn familie in de mist wegvaren. Wat nu? Dingeman krijgt hulp van papegaaiduiker Alky, van de Antilliaanse Jan-van-gent Wesley, van wel honderd Chinese visjes, van de Turkse ezel Gelan en nog vele andere, vaak onverstaanbare dieren. Een prachtig verhaal over vreemde talen, andere culturen en grappige gewoontes. Deze voorstelling wordt twee keer gespeeld.

De Rattenvanger (6+)

Ida van Dril en Michiel Schreuders presenteren namelijk de prachtige, humoristische poppenvoorstelling De Rattenvanger (6+). Ga mee naar Hamelen, een stad vol ratten!
Luca woont aan de rand van Hamelen, waar hij van afgedankt afval de mooiste dingen maakt. Zo maakt hij een magische fluit. Als hij erop speelt, verzamelen alle ratten zich om naar hem te luisteren. De ijdele burgemeester Snijder belooft iedereen een schone stad, maar dan moeten de bewoners wel allemaal voor hem buigen en juichen. Dat doen alle mensen dus maar, want wie wil er nou geen schone stad? Hamelen is geweldig, zolang je maar niet klaagt. Op een avond wordt er aangeklopt bij Snijder. Als hij open doet, staart hij in de ogen van duizenden grote ratten…
Een spannend, magisch sprookje over moed, verleiding en anders durven zijn.

Workshops

Naast leuke voorstellingen is er ook genoeg te doen tijdens de Jeugdtheaterdag. Zo zijn er verschillende workshops die mede mogelijk zijn gemaakt door Scala Centrum voor de Kunsten. Sla je slag en leer hoe je djembee moet spelen (4+). Altijd al willen weten hoe het is om musicalster te zijn? Meld je dan aan voor de musical workshop en leer de fijne kneepjes van het vak (7+). De gehele dag is er ook een Plaizier chocolade workshop. Dat wordt smullen!

En er is nog meer te beleven! Van spelletjes spelen in het theatercafé tot aan springen op het springkussen en van schilderen tot aan de spelplezier met de Zoembus. Kortom, het belooft een hele gezellige dag te worden.

Gratis entree t/m 12 jaar. Vanaf 13 jaar 5 euro. Reserveer alvast voor de voorstellingen en/of workshops, want vol = vol! 

Mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Tamboer.

Speeldata

zo 28 oktober 2018 13:00 Hele gebouw kids


Wachtlijst Jeugdtheaterdag 2018

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

13.15 - 14.00 Reismuis 4+ Passagezaal

Naam Vanaf
Normaal € 5,00
Kind € 0,00

13.30 - 14.15 Musical workshop 10 tm 12 jr. Notenkraker 1

Naam Vanaf
Kind € 0,00

14.30 - 15.15 Djembé workshop 4 tm 7 jr. Forumfoyer

Naam Vanaf
Kind € 0,00

14.30 - 15.20 Rattenvanger 6+ Tamboerzaal

Naam Vanaf
Normaal € 5,00
Kind € 0,00

15.00 - 15.45 Musical workshop 7 tm 9 jr. Notenkraker 1

Naam Vanaf
Kind € 0,00

15.30 - 16.15 Reismuis 4+ Passagezaal

Naam Vanaf
Normaal € 5,00
Kind € 0,00

16.00 - 16.45 Djembé workshop 8 tm 12 jr. Forumfoyer

Naam Vanaf
Kind € 0,00

Deel via