Irish Festival

Editie XII

za 28 september 2019 20:00 Hele gebouw festival muziek

Voorverkoop

Profiteren van fikse voorverkoopkorting? Zorg dan dat je zo snel mogelijk kaarten bestelt.

Early Bird € 19,50  De Early Bird tickets zijn op!
Voorverkoop € 24,50 
Op de dag zelf € 29,50

Line up

The Irish Rover, Whiskey in the Jar, wie kent ze niet? Voor iedereen die nooit genoeg kan krijgen van deze heerlijke Ierse ballads organiseren we alweer de twaalfde editie van het Irish Festival! Maar ook voor wie op zoek is naar jigs & reels of andere Ierse pareltjes wordt het weer genieten. Voor editie XII vliegen we oude bekenden en publieksfavorieten over, maar verwelkomen we ook nieuwe artiesten in De Tamboer.
Voor het eerst in Hoogeveen: Coscán, Susan O’Neill en Sharon Shannon met Alan Connor! Natuurlijk zijn Declan, Sean en Paddy van Dubh Linn en ook Keltic Kats weer van de partij. Abbeyfolk is terug van weggeweest: deze rasechte Ierse muzikanten uit het hart van Ierland beloven een fantastisch optreden vol passie en energie. 

Coscán

De vier mannen van Coscán uit Slane spelen Ierse traditionals. Ze brachten al drie eigen albums uit, met liedjes over oude plaatsen en historische verhalen uit de counties Louth & Meath. Van songs over het aanbidden van de zon op plaatsen als Newgrange tot liedjes over Millmount in Drogheda en Mornington. De mannen treden al 21 jaar op en breiden hun fans wereldwijd steeds meer uit. Nu voor het eerst te zien in De Tamboer!

Susan O’Neill

Maak kennis met Susan O’Neill. Deze multi-instrumentaliste uit Waterford begon al op jonge leeftijd met het schrijven van liedjes. Zo speelt ze onder andere gitaar, harmonica en trompet. Ze heeft ze ook nog eens een prachtige stem en weet ze haar weg wel in de studio. Met de bands King Kong Company en Propeller Palms trad ze al veel op als achtergrondzangeres, maar in 2016 bracht ze haar debuutalbum Found Myself Lost uit. Een “bluesy debuut”, aldus Hotpress, waarop haar stem doet denken aan Amy Winehouse, Janis Joplin en Adele. Als invloeden noemt ze verschillende genres en artiesten, zoals KT Tunstall, Stevie Nicks, Norah Jones, Simon & Garfunkel en Ierse folk legendes. Nu staat ze te trappelen om tijdens haar optreden in Hoogeveen een connectie te leggen met het publiek, via haar muziek. Laat je verrassen!

Sharon Shannon & Alan Connor

Ze stond al jaren op het verlanglijstje van onze programmeurs, en eindelijk is het zover: Sharon Shannon komt naar De Tamboer! Ze heeft letterlijk muziek aan haar vingertoppen kleven. Met haar wereldwijd legendarische status als accordeonspeelster heeft ze het instrument ook in eigen land weer ‘cool’ gemaakt. Ze hoort niet alleen thuis in de traditionele Ierse muziek, maar werkte ook samen met hip-hop, cajun, country, klassiek en rap-artiesten. Ze tourde onder meer met Bono, Sinead O’Connor, Jackson Browne, Steve Earle, Willie Nelson, The Waterboys, Alison Krauss en Shane MacGowan. Een duidelijk resultaat van haar veelzijdigheid en talent. Met meerdere multi-platina en nummer één albums, singles en DVDs, muziek in diverse films en tv-programma’s, en optredens voor diverse presidenten (o.a. Clinton en Obama), werd ze ook nog eens de jongste ontvanger van de Meteor Lifetime Achievement Award voor haar werk.
Sharon Shannon komt samen met Alan Connor naar Hoogeveen: de multi-instrumentalist die al wereldwijd tourde met artiesten als Imelda May, Shane MacGowan, Mary Black, Steve Earle, Finbar Furey en vele anderen. De liedjes uit Sharons carrière worden door hem aangevuld met ingenieuze live loops van zijn piano, mandoline en gitaar. De muzikale vonken slaan over tussen het duo wanneer hun gezamenlijke energie wordt vermengd tot een krachtige sound!

Speeldata

za 28 september 2019 20:00 Hele gebouw festival muziek


Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 24,50

Deel via