Irish Festival

Jubileumeditie X

za 30 september 2017 20:00 Hele gebouw muziek festival

Voorverkoop € 23,50 / Op de dag zelf € 28,50

Irish Festival bestaat tien jaar! En dat vieren we natuurlijk met een jubileumeditie. Dat betekent een gezellige mix tussen oudgedienden en de frisse, nieuwe Ierse topacts van de toekomst. Op veler verzoek van het publiek komen Corner Boy, The Whistlin’ Donkeys en publieksfavorieten Dubh Linn en Keltic Kats naar Hoogeveen. De familie O Floinn maakt hun Nederlandse debuut als Flyng. Duo Itchy Fingers begeleidt de dansers en danseressen van Keltisch Dansje. 

De mannen van Corner Boy stonden twee jaar geleden al met succes op het Irish Festival en komen nu op veler verzoek terug op deze jubileumeditie. Corner Boy combineert traditionele Ierse instrumenten en folk met eigentijdse muzikale invloeden. Met hun uitgesproken energieke performance weten Michael D’Arcy, Matthew O’Brien, Michael Sutherland, James O Sullivan en Leo Staples er een heerlijk Iers feest van te maken!

Fergal McAloon, Stevie Corrigan, Tómas Quinn, Micky Kerr, Oscar Bradley en Danny McCormick vormen the Whistlin’ Donkeys, een energieke, moderne Ierse folkgroep. Ze spelen levendige Ierse folk met spannende arrangementen, gecombineerd met invloeden uit de popmuziek. Toch weten ze een authenthieke Ierse sfeer neer te zetten en krijgen ze het publiek mee met hun muziek!

Op veler verzoek van het publiek komen twee Ierse favorieten natuurlijk ook terug voor dit jubileumfeestje.
Paddy, Séan en Declan van Dubh Linn maken met veel plezier al jarenlang samen muziek. De vrienden hebben bijna iedere editie van het Irish Festival meegemaakt, eerst onder de naam Finnegans Wake, nu onder de oude naam van de stad Dublin. 
En ook Danny, Bob, Michaeál en Matthew van de Keltic Kats komen al vele jaren naar Hoogeveen. Vol passie, plezier en met een herkenbare Keltic Kats sound zorgen ze iedere keer weer voor een feestje. 

De vijf kinderen van de O Floinn familie spelen al enkele jaren samen onder de naam Flyng. Aifric (19 jaar), Roisin (17 jaar), Isabelle (15 jaar), James (14 jaar) en Aindrias (11 jaar) wonnen allemaal al awards voor traditionele en klassieke muziek. Bestuurslid Menno van Dorsten van de Vrienden van De Tamboer zag de familie optreden op het Tradfest 2017 in Dublin en overtuigde ons om de familie naar Hoogeveen te halen. Ze zijn beïnvloed door muzikale tradities uit West Cork en West Kerry. Ze speelden al voor het Ierse Ministerie van Buitenlandse Zaken en bij officiële plechtigheden rondom de opstand van 1916.  Nu maken ze hun Nederlandse debuut!

Virtuoos accordeonspel van Erik de Jong, vliegensvlugge gitaarritmes van Tijn Berends. De handen vliegen zo snel heen en weer over de knoppen en snaren, dat je vingers er bijna van gaan jeuken. Het duo Itchy Fingers was geboren!
De mannen komen uit het noorden van Nederland en spelen al jaren muzikale sessies. Beide multi-instrumentalisten, brengen ze een breed spectrum aan geluiden ten gehore op instrumenten als de tinwhistle, bodhrán, bouzouki, accordeon, concertina en mondharmonica.
Op het Irish Festival spelen ze twee sessies. In de Parkfoyer begeleiden ze de dansers en danseressen van Keltisch Dansje live op muziek. Daarna is het in de Forumfoyer de beurt aan u met de publieksworkshop Keltische dans!

Speeldata

za 30 september 2017 20:00 Hele gebouw muziek festival


Wachtlijst Irish Festival 2017

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 23.50

Deel via