Holland & Le Chat Noir

Scapino Ballet Rotterdam

vr 11 oktober 2019 20:15 Tamboerzaal dans

Twee topstukken van de succesvolle choreograaf Ed Wubbe in één voorstelling: Holland en Le Chat Noir. Scapino Ballet Rotterdam neemt u in dit sfeervolle tweeluik mee in de bruisende, theatrale dans van de Gouden Eeuw en de Parijse revue.

Holland

Met een oer-Hollandse wolkenlucht in de stijl van Van Ruysdael en 17e-eeuwse kostuums, gaat Holland terug naar de Gouden Eeuw. De tijd waarin Nederland een natie van de koopman en de dominee was, waarin onze identiteit werd bepaald. Met strak geregisseerde groepsstukken en opzwepende solo’s toont de choreografie het dubbele gezicht van Nederland. Muziek van Kimmo Pohjonen, Eric Echampard en Fabian Smit wordt live uitgevoerd.

Le Chat Noir

Het theatrale, energieke en emotionele Le Chat Noir is een dansante, muzikale ode aan Parijs. Het gelijknamige theatercafé komt rond 1900 tot leven in een bruisende mix van dans, muziek en variété. Maar achter het glansrijke theaterleven en de flamboyante artiesten schuilt eenzaamheid en vergane glorie. Opzwepende operamuziek en een nieuwe versie van de can can worden afgewisseld met ontroerende solo’s op muziek van Jacques Brel en Edith Piaf.

De pers:

“Opzwepend en dynamisch. Met sensationele groepsdansen en razendsnelle solo’s.”  – Dance Europe

“Fantastisch ballet”  – de Volkskrant

“Le Chat Noir is onmiskenbaar een creatie van Ed Wubbe: theatraal, vol energie, emotie en hier en daar wat relativerende humor.”  – Noord-Hollands Dagblad

“Indrukwekkende dans.”  – De Groene Amsterdammer

Mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Tamboer

Speeldata

vr 11 oktober 2019 20:15 Tamboerzaal dans


Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 24,50
CJP € 22,50
Jongerenprijs € 10,00

Meer info

scapinoballet.nl


Deel via