Geenszins Passé Drs. P.

ArtEZ

di 9 mei 2017 20:15 Tamboerzaal t.o.t. muziek

“De man en zijn werk hadden een vormelijk voorkomen met een monkelend soort humor. Die combinatie maakte hem uniek”. NRC Handelsblad– Henk van Gelder

Heinz Hermann Polzer (1919-2015) is in Nederland bekend geworden als Drs. P. Hij was dichter en cabaretier, maar bovenal componist en zanger van zijn zelfgeschreven liedjes. Honderden liedjes schreef hij, duizenden gedichten en veel proza. Hij wordt gezien als een eminente eenling in de Nederlandse kleinkunst, die tot zijn beste prestaties kwam als hij liedjes kon maken over schijnbaar onmogelijk te bezingen onderwerpen. Ook kon hij buitengewoon vrolijke nummers maken over lugubere onderwerpen. Zijn muziek bestreek vele muzikale genres, was altijd goed, altijd raak. Drs. P was dankzij zijn toegankelijke teksten en muziek vaak te gast op televisie en radio.

Tot zijn bekendste nummers behoren: Veerpont (Heen en Weer), Elfstedentocht, Gezusters Karamazov, Dodenrit en Wat heb je gedaan, Daan?

Line-up: Reinout van der Linde, Robin Muilwijk, Jasper van der Deen, Lieke Radstaak, Hedwig van Staalduine, Jane Loois, Milou Hesselink, Yoanique Hillen, Thomas Schiphof, Roy Hingstman, Wouter de Vries, Lotte van Bolhuis, Ewout Ganzevoort, Merijn Wouda.

Artistiek leider: Ronals Douglas regie & theatercoach: Louis van Beek arrangementen: Jan Wichert Bunschoten

Al een aantal jaren brengen studenten van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle een eerbetoon aan tekstdichters, componisten en artiesten uit de Nederlandse kleinkunst, theater en muziekgeschiedenis. Met dat programma toeren zij een week langs diverse theaters in Nederland. Het is een geweldige uitdaging voor de studenten Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium Zwolle om dit jaar het prachtige repertoire van Drs. P. te vertolken.

Speeldata

di 9 mei 2017 20:15 Tamboerzaal t.o.t. muziek


Wachtlijst Geenszins Passé Drs. P.

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 10.00
Vriendenprijs € 7.50

Deel via