Erwin Java, Sean Webster, Tollak Ollestad Tuinconcert

Het Buiten Podium

vr 2 oktober 2020 20:30 Beeldentuin muziek

Bluesliefhebbers opgelet! Erwin Java, Sean Webster en Tollak Ollestad slaan de handen ineen voor een fijne bluesavond in de tuin. Mis het niet!

Erwin Java

Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood's Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. Na de dood van zanger Harry 'Cuby' Muskee (2011) was hij in 2012 mede-oprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht. Maar er zijn nog zoveel andere uitdagingen en dus besloot Java deze band per 1 juni 2018 te verlaten.
In december 2017 bracht hij zijn allereerste soloalbum uit, getiteld ‘Keepin’ It Real’, waarop Java zijn licht laat schijnen over tien klassiekers uit de blueshistorie, songs die bij hem iets teweeg hebben gebracht tijdens zijn muzikale omzwervingen. 

Sean Webster

De uit Sheffield (UK) afkomstige zanger/gitarist Sean Webster (1976) zal Java voor deze semiakoestische gelegenheid bijstaan in zowel stukken van “Keepin ’it Real” als materiaal uit Webster’s omvangrijke oeuvre. Webster, gezegend met een karakteristieke rauwe stem en een patent op melodieus, bluesy gitaarspel heeft in zijn loopbaan al over de hele wereld opgetreden. Zo verscheen hij onder meer op televisie in Austin (Texas) en deed diverse live-sessies voor de BBC Radio 2. De liefde bracht Webster naar Nederland (Giethoorn). Tot dusver bracht hij 6 albums uit.

Tollak Ollestad

Naast Java en Webster is de uit de USA afkomstige zanger/harmonicaspeler Tollak Ollestad aangetrokken die in die laatste hoedanigheid ook te horen is op "Keepin' it Real". Naast zijn old school bluesharmonicawerk wordt Tollak's harmonicaspel ook vaak vergeleken met dat van Toots Thielemans en Stevie Wonder. Geboren in Seward, Alaska en opgegroeid in Seattle komt Tollak na een verhuizing in Los Angeles terecht en krijgt daar bekendheid als harmonicaspeler én toetsenist. Hij komt in het vizier van artiesten als Don Henley, Andrea Bocelli, Chet Atkins en Kenny Loggins met wie hij live optreedt. Daarnaast levert hij bijdragen aan albums van Al Jarreau, Earth Wind and Fire, Natalie Cole, Gino Vanelli, Christopher Cross, Billy Idol, Jacky Cheung en anderen. Als toetsenist / zanger toerde hij met musici als Michael McDonald, Kenny Loggins, Sheena Easton, Jewel, Edgar Winter, Al Stewart, David Becker en Seal. Tollak zelf brengt drie albums uit. In 2004 brengt "de liefde" ook Tollak naar Nederland, meer in het bijzonder: Groningen.

Het Buiten Podium: tuinconcerten 

Dit concert maakt onderdeel uit van de reeks tuinconcerten: Het Buiten Podium. Het Podium trekt erop uit en organiseert in samenwerking met De Tamboer een maand lang ieder weekend concerten in de tuin van het theater. Bekijk het volledige programma hier.

Tickets

Bij uiterst slecht weer kunnen we besluiten het concert naar binnen in De Tamboer te verplaatsen. Bij de zalen van De Tamboer werken we met vier verschillende ingangen en blokken in de zaal: rood, blauw, geel en groen. Daarover lees je hier meer. De verschillende tickets met bijbehorende kleuren, gelden dus alleen bij verplaatsing naar binnen. Voor het tuinconcert is er geen onderscheid in tickets. 

Let op: dit concert vindt plaats bij De Tamboer aan de Hoofdstraat 17

Speeldata

vr 2 oktober 2020 20:30 Beeldentuin muziek


ingang even ROOD

Naam Vanaf
Normaal € 17,50

ingang oneven GROEN

Naam Vanaf
Normaal € 17,50

ingang even GEEL

Naam Vanaf
Normaal € 17,50

ingang oneven BLAUW

Naam Vanaf
Normaal € 17,50

Meer info

erwinjava.nl


Deel via