Eric Vloeimans in Drenthe

Music Allround: High Moor en Scala Big Band in concert

za 28 oktober 2017 20:00 Tamboerzaal muziek

Onze nationale trompetcoryfee Eric Vloeimans komt naar Drenthe voor een concert met de High Moor Big Band o.l.v. Martin Oosterwijk en de Scala Big Band o.l.v. Gerard Gerrits. Voorafgaand aan het concert begeleidt hij een workshopmiddag voor amateurmuzikanten van alle leeftijden. Dat wordt genieten van Vloeimans’ bijzondere en karaktervolle geluid! Onze plaatselijke bigbands kijken enorm uit naar het concert met de trompet in de hoofdrol. Zangeressen Annelore Horn en Linda Molenkamp zorgen voor de vocale omlijsting.

Eric Vloeimans in Drenthe wordt georganiseerd door Music Allround in samenwerking met Scala Centrum voor de Kunsten. Music Allround is een initiatief van orkestleider Martin Oosterwijk, Vereniging Vrienden van De Tamboer en Theater De Tamboer met als doel de lichte muziek in de regio een impuls te geven.

Workshops Horn of Plenty

’s Middags van 13.00 tot 16.30 uur begeleidt Vloeimans samen met muziekdocenten van Scala workshops rond de muziek uit zijn meespeelboek Horn of Plenty (2015) met eigen composities die voor de amateurmuzikant heel goed te spelen zijn: pakkende melodieën met pianobegeleiding. Met het resultaat openen de workshopdeelnemers ’s avonds het concert. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Improviserend trompettist

Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Zijn werk wordt gekenmerkt door melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium; aanvankelijk klassiek trompet, later de jazzopleiding. In de USA volgde hij lessen bij Donald Byrd en maakte hij deel uit van de Big Bands van Frank Foster en Mercer Ellington.

Edisons

Begin jaren ’90 wordt Vloeimans gerekend tot een generatie jonge musici die bebop combineert met invloeden uit de rock en vrije improvisatie. Hij leidt een eigen kwartet met gitarist Anton Goudsmit, bassist Arnold Dooyeweerd en drummer Pieter Bast, waarmee hij de cd’s No Realistics, First Floor en Bestiarium opneemt.
In 1998 verschijnt het met een Edison bekroonde Bitches and Fairy Tales met pianist John Taylor, bassist Marc Johnson en drummer Joey Baron. In 2001 wint Vloeimans de Boy Edgar Prijs in 2002 de Bird Award van het North Sea Jazz Festival. Ook de cd’s VoizNoiz 3 (met Michel Banabila, 2003) Summersault (met zijn trio Fugimundi, 2006) en Gatecrashin’ (met Gatecrash, 2007) winnen een Edison. In 2015 werkte Vloeimans mee aan het titelnummer van het artiestenalbum 'Embrace' van Armin van Buuren.

Speeldata

za 28 oktober 2017 20:00 Tamboerzaal muziek


Wachtlijst Eric Vloeimans in Drenthe

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 10.00
Kind € 7.50

Meer info

ericvloeimans.nl


Deel via