Daniël Lohues

Vlier

wo 18 april 2018 20:15 Tamboerzaal muziek

do 19 april 2018 20:15 Tamboerzaal muziek

vr 20 april 2018 20:15 Tamboerzaal muziek

Het is bijna een traditie: Daniël komt in het voorjaar naar de theaters met zijn nieuwe album. Ook dit keer dus weer nieuwe, zelfgeschreven songs en waargebeurde verhalen. Over het leven en daarna. 
Voor zijn vorige platen en theatertournees haalde Daniël zijn inspiratie soms uit Amerika, maar voor zijn nieuwe theatertour laat hij zich bewust inspireren door mensen, dingen en verhalen dicht bij huis. Een troostlied voor een vriend wiens vader erg ziek was, een lied over Widdukind de Hertog der Saksen, een nummer over een vogeltje dat niet meer kan vliegen, en ook ‘de dag van vandaag’ wordt aangesneden. Een liedverzameling over het leven op een dorp en hoe dat zich verhoudt tot de wijde wereld. Soms kruipt Daniël in de huid van personages waar hij een praatje mee maakte tijdens zijn rondritten door het Saksenland. En steeds weer de tijd die ondertussen verder tikt en de wind die maar blijft draaien.
De songs van zijn nieuwe album Vlier zijn opgenomen zoals ze gemaakt zijn: vers van het land en in de puurste vorm. Daniël achter de vleugel of alleen met een gitaar. Dichtbij en handgemaakt.

Daniël Lohues ontving al onderscheidingen als een Zilveren Harp, Edison, Annie MG Schmidt prijs, hij werd Ere Burger van de gemeente Emmen, ontving de Dagblad van het Noorden prijs, de H.T. Buiskool trofee en de Culturele Prijs van Oost Nederland.

"Die altijd elegante melodieën, dansend tussen melancholie en vrolijkheid. Die passievolle, halfhoge zangstem. Die fysieke overgave. Zijn achteloos virtuoze spel op gitaar of vleugel." (Volkskrant ****)

 

"Liedjes geven het leven zin" aldus Daniël Lohues. Lees hier het hele interview.

Speeldata

wo 18 april 2018 20:15 Tamboerzaal muziek

do 19 april 2018 20:15 Tamboerzaal muziek

vr 20 april 2018 20:15 Tamboerzaal muziek


Wachtlijst Daniël Lohues 2018

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 25.50
CJP € 23.50

Meer info

lohues.nl


Deel via