Christmas Tea

Wintervertellingen Roemenië

wo 20 december 2017 14:00 Forumfoyer buitengewoon

Een gezellige, warme wintermiddag voor senioren onder elkaar. Schrijfster en vertelster Janneke Vos neemt u een middag mee naar haar Roemeense dorp, haar leven in Drenthe én haar Groningse jeugd! Bezoekers nemen plaats aan tafeltjes in de foyer. De middag wordt rond 16.30 uur afgesloten met een drankje en hapje. De entree is inclusief thee/koffie met wat lekkers bij ontvangst, koffie/thee met kerstbrood in de pauze en een drankje met een hapje ter afsluiting.

‘Wat een geweldige traditie is het om kerstliederen zingend langs de deuren in ons Roemeense dorp te gaan. En wat bijzonder dat ik als Nederlandse aan dit gebruik mee mag doen. Ik word alsmaar blijer van het zingen van Trei Pastori of Deschide usa crestine. Ik zing als een lijster. Maar de priester die voorop gaat neemt mij toch even apart. Het is de bedoeling dat ik slechts proef van de pruimenjenever die ons bij elke stop wordt aangeboden. Niet dat ik alles opdrink. O. Ik vond het ook al zo knap van de anderen. We hebben nog zeker veertig huizen te gaan en nu al zie ik alles dubbel.’

Schrijfster en oud-RTV Noord presentatrice Janneke Vos is te gast tijdens het Winterfestival in de Tamboer met sfeervolle winterverhalen uit Groningen, Drenthe en Roemenië, het land waar ze nu alweer twaalf jaar woont. Ze schreef inmiddels zes boeken over haar leven aan de andere kant van Europa. Kom meegenieten van een middag winterse verhalen én klanken die vertellen over vrieskou en eenzaamheid, over zangkoren in een heldere winternacht, over kleurrijke Roemeense tradities en Noordelijke nuchterheid. Nou ja, nuchterheid?

Wintervertellingen, hartverwarmend voor zelfs de grootste koukleum. Met muzikale medewerking van Tita Klimp, Bert Ridderbos en Erik de Jong.

Speeldata

wo 20 december 2017 14:00 Forumfoyer buitengewoon


Wachtlijst Christmas Tea

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 15.00

Deel via