Bluesfestival Hoogeveen

The Chicago Edition

za 19 november 2016 20:00 Hele gebouw festival

Kaarten in de voorverkoop € 22,50 / op de dag zelf € 27,50

De elfde editie van Bluesfestival Hoogeveen staat in het teken van de Chicago Blues. Gezien op het Chicago Blues Festival 2015 en nu overgevlogen vanuit de VS komen John Primer en de veelbelovende Jamiah On Fire & The Red Machine. Bekijk hier de line up.

Line up
Maak kennis met één van de hotste, jonge bands uit Chicago: Jamiah "On Fire" and The Red Machine. De band bestaat uit de neven Jamiah Rogers (20 jaar, zang en gitaar), Jalon (16 jaar, drums) en Kenyonte (14 jaar, bas), de jongens spelen blues, blues-rock, soul en R&B. Al op 16-jarige leeftijd begon Jamiah het trio waarmee hij ook een eerste cd uitbracht, genaamd Takin´ The Stage. Hun tweede album Winners Never Quit werd op de Chicago BLues Challenge 2015 benoemd tot beste zelf-geproduceerde cd. Ook won de band de Chicago Blues Challenge 'youth division'. 
Onze programmeurs zagen de jongens spelen op het Chicago Blues Festival in 2015 en waren zeer onder de indruk: "Wát een talent. Zo jong en nu al zó goed! Deze band moeten we naar Hoogeveen halen. Meet the new Jimi!" De jongens maken met dit optreden hun debuut in Europa.

Levende Legende John Primer mag niet ontbreken op The Chicago Edition. Als één van de laatste traditionele Bluesartiesten met originele Mississippi-roots ontving hij al meerdere malen de “Lifetime Achievement Award”. De jonge John migreerde in 1963 naar Chicago en kwam al snel in aanraking met grondleggers van de Chicago’s moderne elektrische Bluessound, zoals Sammy Lawhorn, Buddy Guy en Lonnie Brooks. John speelde in de bands van Willie Dixon, Muddy Waters en Magic Slim & The Teardrops. Hij komt nu met zijn eigen begeleidingsband naar Hoogeveen.

De Greyhound Blues Band is ook weer terug op het Bluesfestival. Drie Drentse muzikanten: een fantastische ritmesectie, alleskunners op gitaar en een prachtige bluesstem! En natuurlijk nemen ze gasten mee.
Leon Blue zou wel eens de beste bluespianist kunnen zijn waar je nog nooit van hebt gehoord. Niet dat hij geen grote optredens met The Ike & Tina Turner Revue, Albert Collins en zelfs Muddy Waters heeft gespeeld, maar omdat hij niet vaak in de spotlight staat. Daar komt in Hoogeveen verandering in!
Kat Baloun komt uit een muzikale familie en speelde zelf dan ook al op jonge leeftijd meerdere instrumenten: piano, viool en harmonica. Pas na haar tienerjaren pakte ze het harmonica spelen weer op in San Francisco en vormde ze uiteindelijk in Berlijn haar eigen band.
Archie Lee Hooker leerde alles over de Blues van zijn oom en mentor, de grote John Lee Hooker. Ze speelden samen op het podium en in de studio. Inmiddels werkt Archie aan zijn zesde studioalbum, waarbij hij zijn energieke Boogiemanstijl laat horen.

Vanuit Ierland komt de jonge Bluesband Those Responsible over. Declan, Jacob, Shane en Faolán delen hun passie voor blues, soul en rock en creëren daarmee hun eigen originele sound. Geïnspireerd door de grote rock ‘n’ roll-ers verandert ieder optreden met veel ruimte voor improvisatie en energie in een unieke ervaring.

Robbert Fossen & The Electric Men brengen een ode aan de Father of the Blues: Muddy Waters. The Electric Men zijn vijf youngbloods tussen de 15 en 25 jaar met oldskool frontman Robbert Fossen. Verwacht geen exacte kopie van Muddy-nummers, maar wel de sfeer en het karakter van zijn muziek en shows!

Vanaf het eerste moment dat The Guitar Guy (Henk de Ruiter) en Mr. Harmaniac (Erik Neimeijer) samen het podium deelden was er een klik. De beide heren halen het beste in elkaar naar boven en spelen eigen bewerkingen van nummers van o.a. Robert Johnson, Muddy Waters, Leadbelly, Slim Harpo en Big Bill Broonzy. Energiek, spectaculair, uniek en heel veel Old School Blues!

Toen een Belgische band die in Café de Lijst zou spelen op het laatste moment moest afzeggen, werden enkele Hoogeveense muzikanten gebeld met de vraag of ze beschikbaar waren. Geen probleem, zeiden 'Kid Harpin' Thomas v/d Berg (harmonica), Jetse Driesten (gitaar), Paul v/d Berg (bas, zang) en Rik Penninga (drums). The Trutones was geboren! De band beschikt inmiddels over een indrukwekkend repertoire met veelzijdige stijlen als Western Swing, Blues, Rhythm & Blues, Country en Rock & Roll! Bij ieder optreden van deze Hoogeveners gaat het publiek weer uit zijn dak!

 

 

Speeldata

za 19 november 2016 20:00 Hele gebouw festival


Wachtlijst Bluesfestival Hoogeveen

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 22.50

Deel via