BINT | naar Bordewijk

Jules Croiset, Tijn Docter e.a.

di 6 december 2016 20:15 Tamboerzaal toneel

Maar liefst vijftien acteurs gaan terug naar de schoolbanken voor een groots gemonteerde toneelversie van volgens velen het beste boek van Ferdinand Bordewijk: Bint.

De Bree is een leraar die een weggepeste collega van klas 4d, bijgenaamd de Hel, moet vervangen. Hij wordt bijgestaan door directeur Bint, die voor de school een keihard systeem van tucht heeft ontwikkeld. Er volgt een psychologische strijd tussen Bint en klas 4d, die het hele schooljaar zal duren. Dan gebeurt er iets dat niemand aan zag komen.

Bordewijk schreef met Bint in 1934 een tijdloos en voor iedereen herkenbaar verhaal over de vraag waar we het meest bij zijn gebaat: discipline of chaos. Ger Thijs regisseert het stuk en bewerkt de tekst, net als hij zes jaar geleden deed met Karakter: “Door met heel weinig heel veel te vertellen, toont Thijs zijn meesterschap als regisseur. En geeft hij meteen een lesje boekbewerken voor toneel af”, schreef de Volkskrant.

tekst: Ferdinand Bordewijk | bewerking en regie: Ger Thijs | spel: Tijn Docter, Jules Croiset, Hanneke Last, Reinier Bulder, Ella van Drumpt en tien jonge talenten

Vriendentip!

Speeldata

di 6 december 2016 20:15 Tamboerzaal toneel


Wachtlijst BINT | naar Bordewijk

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 27.50
CJP € 25.50

Meer info

hummelinckstuurman.nl


Deel via