2 Meter Sessies

Jan Douwe Kroeske

vr 4 november 2016 20:15 Tamboerzaal muziek

Sinds de eerste 2 Meter Sessie in 1987 staat de teller op ruim 1500 sessies. Jan Douwe Kroeske geeft op innemende wijze en met prachtige anekdotes een kijkje in het indrukwekkende archief. Verhalen over Tori Amos, INXS, James Taylor, Coldplay en meer recent Mister & Missisippi en The Boxer Rebellion. Ook komt er een veelbelovende muzikale gast mee: Daniel Docherty!

19 mei 1987. Een simpel verzoek: is er interesse in een interview met de band Crowded House? Radioprogramma Twee meter de lucht in had er wel oren naar. Maar toen frontman Neil Finn zijn gitaar meenam de studio in, was er een nieuw muziekformat geboren. Bedenker Jan Douwe Kroeske herinnert zich de sessie nog als de dag van vandaag. “Wij ontdekten de schoonheid van liedjes in het klein, een term die een paar jaar later door de Engelsen en Amerikanen zo treffend Unplugged werd genoemd. Hoewel onze ontdekkingsreis daarmee niet in één keer was geslaagd, was dat ene moment met Crowded House wel heel bijzonder: het liedje werd een wereldwijde hit. Songschrijver Neil Finn refereerde vaak aan die kale uitvoering van de hit, het 2 Meter-publiek vond de uitvoering heel bijzonder en wij van het 2 Meter Sessies-team hadden in één keer een prachtig concept te pakken. Een concept dat tot aan de dag van vandaag nog altijd staat als een huis.” (2 Meter Sessies)

Door de jaren heen wist Jan Douwe Kroeske een indrukwekkende lijst van artiesten te ontvangen in zijn studio. Op dat moment nog kleine jongens, maar nu grootheden in de muziekwereld zoals Nirvana (1991), R.E.M. (1991), Radiohead (1995), Coldplay (2000) en Foo Fighters (1999). Jan Douwe Kroeske ontmoette dan ook ontzettend veel artiesten, allemaal met hun eigen verhaal. Onder de noemer 2 Meter Sessies het theater in gaf hij in 2009 al een kijkje in de verhalenkoffer. 

Ook nu belooft Jan Douwe weer een multimediale voorstelling boordevol oude en nieuwe opnamen, historische fragmenten en persoonlijke anekdotes. Hij wordt daarin bijgestaan door een muzikale gast. In zijn eerdere voorstellingen nam hij Selah Sue, Luka Bloom en Michael Prins mee de theaters in. Dit keer komt Daniel Docherty mee!

De jonge Schotse muzikant Daniel Docherty imponeert met z’n geweldige stem, verhalende folkpopliedjes én z’n fabuleuze gitaarspel waarbij hij elke centimeter van het instrument gebruikt. Doe je ogen dicht en je denkt naar een hele band te luisteren. Eerder dit jaar verraste hij vele muziekliefhebbers op populaire festivals als Eurosonic Noorderslag en Down The Rabbit Hole. Liefhebbers van artiesten als Ben Howard en Damien Rice mogen dit zeker niet missen.

Speeldata

vr 4 november 2016 20:15 Tamboerzaal muziek


Wachtlijst 2 Meter Sessies

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 22.50
CJP € 20.50

Meer info

2metersessies.nl


Deel via