Theater De Tamboer

Theater De Tamboer ontvangt jaarlijks tienduizenden bezoekers en genieters. Voor theatervoorstellingen, festivals en concerten, feesten en partijen, maar ook voor zakelijke evenementen zoals productpresentaties, congressen, workshops en teambuildings. De Tamboer is een omgeving om te ontmoeten, te inspireren, te leren, te delen, te ontdekken, te ontplooien en te ontspannen. In welke hoedanigheid je ook binnen komt, als theaterbezoeker, cursist, artiest of ondernemer, je staat altijd weer anders buiten dan hoe je binnen komt. De Tamboer kleurt je!

In de hoofdrol: de gast. Dat is onze missie.

We zijn een eigentijds en zichzelf steeds opnieuw uitvindend podiumconcept. Met alle ruimte voor grote producties én voor kleinschalige. We zoeken en bieden diversiteit. Zowel nationaal, regionaal als – natuurlijk - lokaal. De Tamboer is een middelpunt van uitgaan in de meest brede zin van het woord en voor het meest brede publiek. Een plek waar mensen terugkomen.

Programmering

De Tamboer biedt een veelzijdige programmering, met voor ieder wat wils. Van muziek tot cabaret, van spectaculaire shows tot kindervoorstellingen en nog veel meer! 

Bekijk het volledige programma hier!

Kindertheater

Kijken, beleven en doen, daar draait het om in het Kindertheater. Rond elke kindervoorstelling is er iets extra’s: een meet & greet, een leuke workshop of een doe-activiteit.

Stadsprogrammering

Onder het motto Van, Voor en Door Hoogeveen biedt onze Stadsprogrammering iedereen in en om Hoogeveen een podium om te verrassen. Van beginners tot gevorderden maar ook verenigingen en groepen.

Business Theater

Wij zetten uw business graag in de spotlights! Presenteren is immers ons vak. Ons team van professionals staat klaar om van uw vergadering, training, teambuilding, congres, productpresentatie, beurs, receptie of feest een succes te maken.

Geschiedenis

In 1960 besloot het gemeentebestuur van Hoogeveen om een cultureel centrum te stichten en op 21 april 1967 opende koningin Juliana De Tamboer. Het gebouw is het eerste meesterwerk van de Amsterdamse architect Onno Greiner, één van de belangrijkste theaterarchitecten van Nederland. Op 23 april 1996 sloeg Youp van 't Hek de eerste paal van de gewenste nieuwbouw. Koning (toen nog prins) Willem Alexander opende op 1 september 1997 officieel de vernieuwde Tamboer.

Uniek in Drenthe

Theater De Tamboer verkeerde lange tijd in een unieke positie in Drenthe. Na de nieuwbouw van de jaren '90, was De Tamboer het enige theater in Drenthe met een grote toneeltoren. Hiermee was het mogelijk om grotere producties naar Hoogeveen en Drenthe te halen, die niet in de andere theaters mogelijk waren vanwege technische beperkingen. Inmiddels zijn de andere theaters in Drenthe, zoals DNK in Assen en het Atlas Theater in Emmen volledig nieuw herbouwd en beschikken ze ook over deze faciliteiten.


Deel via