Rigoletto - Charkov City Opera & Ballet 2022
  • klassiek
  • muziek

Rigoletto

Charkov City Opera & Ballet

za 21 januari 2023 20:00 uur
Bestel
  • Vanaf € 39,50 inclusief

Het Charkov City Opera & Ballet brengt Verdi’s meesterwerk met de wereldberoemde aria la donne è mobile naar Hoogeveen! Het stuk is gebaseerd op Victor Hugo’s toneelstuk le roi s’amuse, waarin koning Frans I wordt geportretteerd als losbandige vrouwenverslinder. De opera die Verdi hierover schreef betekende zijn internationale doorbraak en was een overdonderend succes.

Rigoletto
De hertog van Mantua staat bekend als een enorme vrouwenverslinder. Zijn hofnar Rigoletto drijft de spot met alle vaders en echtgenoten van deze vrouwen. Wanneer graaf Monterone zijn dochter komt halen, spreekt hij een vloek uit over de hertog en hofnar. Thuis wacht Rigoletto’s dochter Gilda op haar vader. Als Rigoletto erachter komt dat zijn dochter verliefd is geworden op de vermomde hertog van Mantua, stuurt hij een huurmoordenaar op hem af. De gevolgen daarvan zijn ernstig. Maar wat Rigoletto ervaart als de vloek van de graaf Monterone, blijkt slechts een consequentie van zijn eigen daden te zijn.

Charkov City Opera & Ballet
Al jarenlang brengt het Charkov City Opera & Ballet op hoog niveau klassieke opera’s en balletten naar De Tamboer en andere Nederlandse theaters. Samen met Jeroen Weierink combineert het gezelschap vernieuwing met ambacht, historie en liefde voor theater. Het Philharmonisch Orkest van Charkov zorgt voor de muziek.