Maartje & Kine maken met Speelbeesten van de coronanood een deugd. Waar anderen tijdens de lockdown hun huis volledig opruimden, begonnen aan een studie Mandarijn voor Beginners of gingen trainen voor de triatlon, doen ook Maartje & Kine wat zij al veel te lang wilden maar nooit deden: een programma maken over alle onderwerpen die zij tot nu toe nog niet aandurfden.
  • cabaret

Maartje & Kine

Speelbeesten

za 17 april 2021 19:30 uur
Bestel
  • Duur voorstelling +/- 80 min.
  • Vanaf € 15,00 inclusief

Maartje & Kine maken met Speelbeesten van de coronanood een deugd. Waar anderen tijdens de lockdown hun huis volledig opruimden, begonnen aan een studie Mandarijn voor Beginners of gingen trainen voor de triatlon, doen ook Maartje & Kine wat zij al veel te lang wilden maar nooit deden: een programma maken over alle onderwerpen die zij tot nu toe nog niet aandurfden. Bijvoorbeeld het maken van liedjes over die ontbrekende kinderwens, Kines haat/liefdeverhouding met thuisland Noorwegen, Maartjes voornemen om haar relatie te beëindigen en de eerste tekenen van dementie bij een van de ouders. 

In Speelbeesten springen deze twee multi-instrumentalisten voor de hongerige leeuwen, aangejaagd en opgejut door de gelauwerde schrijver Peer Wittenbols. Met hun rijke verzameling nieuwe nummers klimmen ze bij ons de bühne op en geen avond is hetzelfde, omdat ze ook tijdens de tournee voortdurend nieuw materiaal gaan schrijven. Als publiek ben je onderdeel van hun gewaagde experiment: nieuwe nummers zien het levenslicht, andere vallen af. Het resultaat? Een volstrekt nieuwe kant van Maartje & Kine: persoonlijker, gedurfder en riskanter. Maar zoals altijd onweerstaanbaar muzikaal, humoristisch en verfrissend. Als ware 'Speelbeesten' wil het duo niks liever dan het theaterdoek aan flarden zingen.

Mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Tamboer

Veilig naar De Tamboer

Leeuwarder Courant

"Verfrissende muzikale comedy"

Theaterkrant

“De mooiste muziek, betoverende glimlachen, legs, een grote verzameling muziekinstrumenten en humor”