Huisvrouwen bestaan niet - Willem van Walderveen
Anouk Maas, Rian Gerritsen en Lieneke Le Roux - Huisvrouwen bestaan niet - 2022 - in de Tamboer
  • show

Huisvrouwen bestaan niet

Anouk Maas, Rian Gerritsen en Lieneke Le Roux

vr 28 januari 2022 20:00 uur
Bestel
  • Duur voorstelling +/- 90 min.
  • Vanaf € 10,00

De was wacht nooit. Of je nu ziek, verliefd, vrolijk of verdrietig bent. En de rest van het huishouden wacht ook niet. “Het leven is soms net een vuilniszak, er kan altijd nog wat bij.” Maar eigenlijk wil je natuurlijk gewoon leven! Drie vrouwen gaan totaal verschillend om met het hoog houden van alle ballen: relatie, werk, kinderen, vrienden, familie. Ze proberen elkaar te overtuigen van hun eigen manier in deze herkenbare, humoristische voorstelling.

De smetvrees van de 29-jarige Gijsje staat symbool voor haar angst voor zo ongeveer het hele leven. “Mam, hoe lang gebruik je dit doekje al?” Halfzus Marjolein is 39 en neemt alles zoals het komt, ook als het niet komt. “Bij ons kakken de kinderen met een bord nasi op schoot.” Moeder Loes van 59 staat misschien wel het meest middenin het leven, met haar extravagante levensstijl. De vrouwen zijn het over één ding eens: huisvrouwen bestaan niet (meer). Maar soms lijkt het huishouden wel heel erg op het leven: als je het aan de ene kant op orde hebt, is het aan de andere kant alweer een zooitje.

De gelijknamige film was een enorme bioscoophit en werd genomineerd voor een Gouden Kalf.

Nationaal Theaterweekend

Deze voorstelling maakt deel uit van het Nationaal Theaterweekend. Een voorstelling kost tijdens dit weekend slechts € 10,-. Ook zijn er allerlei extra activiteiten. Bekijk het hele programma van het Nationaal Theaterweekend hier.

Afterparty The Bluebettes

Bezoek je Huisvrouwen bestaan niet? Dan kun je na afloop van de voorstelling gratis gezellig blijven dansen tijdens het swingende muziekfeest met The Bluebettes in de foyer. Je hoeft daarvoor dan géén kaartje te kopen!

Veelgestelde vragen

Heb ik een toegangstest of vaccinatie nodig voor bezoek?

Welke coronamaatregelen gelden er in De Tamboer?

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Veilig naar De Tamboer