Dominic Seldis & James Pearson - foto Frank Ruiter - 2023 in De Tamboer
Dominic Seldis & James Pearson - foto Frank Ruiter - 2023 in De Tamboer

Dominic Seldis & James Pearson

Stand Up Bass

zo 15 oktober 2023 15:30 uur
Bestel
  • Vanaf € 24,50inclusief

Meestercontrabassist Dominic en pianist James nodigen je uit voor een heerlijke avond vol muziek en humor.

In een klassieke omgeving, met uitstapjes naar jazz en tango. En daarbij valt veel te lachen en genieten. Dominique combineert prachtige muziek met humoristische verhalen over zijn contrabas. James schittert met meeslepende improvisaties.

Dominic Seldis

Dominic Seldis is eerste solocontrabassist en aanvoerder van het Koninklijk Concertgebouworkest. Bij het grote publiek is Dominic bekend als jurylid in televisieprogramma Maestro. Hij geeft wereldwijd virtuoze soloconcerten. Hij speelt regelmatig als solist bij het London Symphony Orchestra, het Philharmonia Orchestra, het BBC National Orchestra of Wales en Concertgebouw Kamerorkest. Ook is Dominic gastdocent en geeft hij wereldwijd masterclasses.

Dominic Seldis is een klassiek musicus met een passie voor pop, jazz en lichte muziek. Hij trad op met popartiesten als Tina Turner, Rod Stewart, Tom Jomes en Wouter Hamel. Ook speelde hij voor soundtrack als Harry Potter, James Bond en Dr. Who.

James Pearson

Pianist, componist en creatieve geest James Pearson voelt zich thuis in alle muzikale genres, maar vooral in hedendaagse muziek, jazz en klassiek. Hij is artistiek leider van de Ronnie Scotts Jazz Club in Londen en vormt er de huisband met zijn eigen trio. Zijn pianospel en arrangeerkunst is te beluisteren op meer dan 50 albums. Pearson soleert net zo graag in pianoconcerten en trad op als solist bij o.m. het Philharmonia Orchestra en het BBC Concert Orchestra. Mede door samenwerking met Paul McCartney en Wynton Marsalis werd hij één van Engeland’s meest gevraagde pianisten.

“Muzikaal entertainment van hoog niveau. Seldis is charmant en (...) als musicus zeer serieus.” (Het Parool).

“Vingers renden over de snaren van boven naar beneden en terug. (…) Op en top acrobatiek” (Trouw).

“Een geweldig duo dat met onverholen plezier prachtige muziek dichter bij de mensen brengt” (Haarlems Dagblad).

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?

Bestel nu een horeca arrangement!