Charkov City Opera & Ballet - Giselle - 2022 - in De Tamboer
  • klassiek
  • muziek

Giselle

Charkov City Opera & Ballet

za 09 april 2022 19:30 uur
Bestel
  • Vanaf € 35,00 inclusief

Romantisch ballet met groot orkest!

Met de levendige eerste akte, aangrijpende waanzinscène en de onaardse, pure ‘witte akte’ is het één van de oudst bewaarde balletten, die nog altijd wereldwijd wordt uitgevoerd. Een aangrijpend verhaal over liefde, misleiding, verraad en vergeving: Giselle.

Het jonge boerenmeisje Giselle woont met haar moeder in een klein dorpje. Ze wordt smoorverliefd op een vreemdeling, maar ontdekt dat hij haar bedrogen heeft en eigenlijk verloofd is. Vol verdriet neemt Giselle haar eigen leven. Op het kerkhof waar Giselle begraven ligt waart iedere nacht een groep vrouwelijke geesten rond. De Wili’s zijn geesten van bedrogen vrouwen. Elke man die ze in het bos tegenkomen laten ze dansen totdat hij dood neervalt. Wanneer Giselle’s geliefde haar graf bezoekt, moet ze hem beschermen tegen de betovering van de Wili’s.

Charkov City Opera & Ballet
Op hoog internationaal niveau presenteert het Charkov City Opera & Ballet klassieke opera’s en balletten in een geheel nieuwe stijl. Samen met de Nederlandse Jeroen Weierink, brengt het gezelschap wereldberoemde titels als Het Zwanenmeer, De Notenkraker, Nabucco en Rigoletto naar Nederland. Vernieuwing wordt gecombineerd met ambacht, historie en liefde voor theater. Het Philharmonisch Orkest van Charkov begeleidt de dansers met livemuziek.

Veelgestelde vragen

Heb ik een toegangstest of vaccinatie nodig voor bezoek?

Welke coronamaatregelen gelden er in De Tamboer?

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Veilig naar De Tamboer