Line up Singer-songwriter Festival bekend

Michael Prins, Stevie Ann en anderen naar De Tamboer

18 januari 2016

 

Zaterdag 20 februari is Editie IV van het Singer-songwriter Festival in Theater De Tamboer. Vandaag maken we de complete line up bekend. Naast de al eerder aangekondigde Michael Prins, staan ook Stevie Ann, Daniel Cane & the Rebellion, Anna Rune en Jodymoon op het programma. Dat er in Nederland ontzettend veel getalenteerde singer-songwriters rondlopen, bewijst het programma De Beste Singer-songwriter van Nederland. Het is dan ook niet gek dat er twee DBSSW-winnaars op het affiche schitteren. Maar ook nieuw opkomend talent krijgt een kans. Programmeurs Baukje Joosse-Krikke en Rudie Reinders verwachten met deze interessante combinatie een heerlijke luisteravond te bieden voor muziekliefhebbers.

Michael Prins
Classic songwriting is wat Michael Prins drijft. Hij wordt geïnspireerd door meesters als John Lennon, Joni Mitchell en Jeff Buckley, die zonder omhaal zongen wat ze voelden. “Ze waren zó duidelijk, hun liedjes zó mooi. Dat durfden ze toen, gewoon de simpele emotie raken”. En dat is precies wat Michael zelf ook losmaakt met zijn tweede album A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours. De DBSSW-winnaar speelde alle gitaar- en pianopartijen op het album, waarop ook Carice van Houten te horen is.

Stevie Ann
Komend voorjaar verschijnt er nieuwe muziek van Stevie Ann. De nummers werden geschreven tijdens een reis door de Verenigde Staten, maar dicht bij huis opgenomen. Het resultaat is een prachtige verzameling liedjes over verlangens, dromen en thuiskomen. U maakt dus als één van de eersten kennis met haar nieuwe repertoire!

Daniel Cane & the Rebellion
Wat krijg je als je de enige knuffelbeer die niet goed ligt bij de vrouwen combineert met een gitaar en een band? Daniel Cane & the Rebellion! Liefdesliedjes met een rauw randje over gebroken harten, verloren en teruggevonden liefde. De band gooide afgelopen najaar hoge ogen door maar liefst 43 shows te spelen tijdens de Popronde. Denk Damien Rice, denk Ed Sheeran, denk popmuziek zoals het bedoeld is.

Anna Rune
Met haar klassieke achtergrond, groot hart voor componeren en herkenbare stem werd de 21-jarige Anna Rune de eerste vrouwelijke winnares van DBSSW. Ze behaalde eerder al de finales van De Kunstbende, Imagine en verzorgde voorprogramma’s van onder meer Asaf Avidan, Asgéir, Blaudzun en Kensington. Haar volgende wens? Een debuutalbum. Hier gaan we zeker meer van horen!

Jodymoon
Johan en Digna zijn een singer-songwriter-duo-plus: ze leven en werken samen. Onder de naam Jodymoon schrijven ze songs met en unieke sound vol persoonlijke verhalen en diepe schoonheid. Liedjes op de rand van pop, singer-songwriter, klassiek en folk. De recensies liegen er niet om. Met nieuwe songs op zak belooft het een intens en afwisselend optreden. Live bijgestaan door Marie-José op cello en Wim op viool.

Kaarten
Kaarten voor het festival zijn met voorverkoopvoordeel verkrijgbaar via de website, 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.


Deel via