Bluesfestival presenteert Hoogeveense bands The Trutones en The GG & Mr. Harmaniac

The Chicago Edition

27 september 2016

De Hoogeveense band The Trutones en het duo The Guitar Guy & Mr. Harmaniac staan op zaterdag 19 november op The Chicago Edition van het Bluesfestival Hoogeveen in De Tamboer. Met de toevoeging van deze Hoogeveense acts is de line up voor het festival compleet. Op het affiche staan verder John Primer, de Greyhound Blues Band met solisten Leon Blue, Kat Baloun en Archie Lee Hooker en de veelbelovende jonge talenten Jamiah on Fire & the Red Machine. Klik hier voor meer informatie of bestel meteen kaarten.

Vanaf het eerste moment dat The Guitar Guy (Henk de Ruiter) en Mr. Harmaniac (Erik Neimeijer) samen het podium deelden was er een klik. De beide heren halen het beste in elkaar naar boven en spelen eigen bewerkingen van nummers van o.a. Robert Johnson, Muddy Waters, Leadbelly, Slim Harpo en Big Bill Broonzy. Energiek, spectaculair, uniek en heel veel Old School Blues!

Toen een Belgische band die in Café de Lijst zou spelen op het laatste moment moest afzeggen, werden enkele Hoogeveense muzikanten gebeld met de vraag of ze beschikbaar waren. Geen probleem, zeiden 'Kid Harpin' Thomas v/d Berg (harmonica), Jetse Driesten (gitaar), Paul v/d Berg (bas, zang) en Rik Penninga (drums). The Trutones was geboren! De band beschikt inmiddels over een indrukwekkend repertoire met veelzijdige stijlen als Western Swing, Blues, Rhythm & Blues, Country en Rock & Roll! Bij ieder optreden van deze Hoogeveners gaat het publiek uit z'n dak!

 


Deel via