Musical & show

in De Tamboer

Bekijk hier ons musical en show programma


Ieder jaar kun je in De Tamboer genieten van prachtige shows en musicals. Van nieuwe bewerkingen van bekende, grote musicalproducties als Love Story en My Fair Lady tot de sprookjes familiemusicals van Van Hoorne Entertainment, zoals Roodkapje, Rapunzel en Hans & Grietje. De sprookjesmusicals zijn al jarenlang een gegarandeerd succes met heerlijke meezingliedjes, hilarische taferelen en een leuke Afterparty met Meet & Greet. Ieder jaar programmeert De Tamboer een sprookjesmusical in de kerstvakantie.

Regionale producties

Maar ook regionale musicalproducties vinden hun weg naar het Tamboertoneel. Zo voert de Scala Musicalgroep jaarlijks een eigen productie uit en vinden ook basisscholen steeds meer de weg naar het theater voor de jaarlijkse eindmusical van groep acht. Ook vond in juni al meerdere malen het School Musical Festival plaats, waarbij achtstegroepers een nummer uit hun schoolmusical presenteren voor een jury.

Tijdens het Hartje Winter Festival van 2019 werd er voor het eerst een gezamenlijke theaterproductie gepresenteerd: Scrooge. 

Shows: van slagwerk tot tribute & meer!

Naast musicals vinden er spectaculaire shows plaats in De Tamboer. Wat te denken van indrukwekkend drumgeweld door groepen als Slagerij van Kampen, Percossa en Yamato? Of verrassende, circusachtige shows met acrobatische acts als Hans Klok, the Ashton Brothers, Limbo en Cirque Stiletto. Jeans is al jarenlang een vaste waarde in De Tamboer, de springplank voor nieuw, jong zang- en danstalent. Ook tributeshows- en musicals die een ode brengen aan bekende artiesten worden gretig bezocht door Hoogeveen, denk aan Pink Floyd Project, The Dutch Eagles, Best of Britain en de Legendary Albums Live reeks. In De Tamboer kun je ook terecht voor fantastische shows in een andere wereld. Ga mee op reis met naar Afrika, Rusland en Ierland met The African Mamas, Wolga Kozakken, Rhythm of the Dance en meer!

Cirque Nouveau

Met ingang van theaterseizoen 2020-2021 introduceren we een nieuw genre in Hoogeveen: Cirque Nouveau. Kleurrijk, verrassend, eigenzinnig en modern cirus van hoog niveau. Programmeur Rudie Reinders is trots: "Dit is wereldniveau!"


Deel via