Karel Appel jaar 2016

Wie wordt de Karel Appel van Hoogeveen?

Kunstzinnig Hoogeveen leeft zich uit met Karel Appel als inspiratiebron! Meer dan 60 creatieve geesten doen een gooi naar de titel ‘Karel Appel van Hoogeveen’. 

In 2016 is het sterfjaar van Appel alweer tien jaar geleden. Voor gildebroeder Geert Oldenbeuving, die enorme inspiratie uit de kunstenaar haalt, reden om hem dit jaar op een voetstuk te zetten. Samen met De Tamboer roept hij 2016 uit tot Hoogeveens Karel Appel Jaar. Hoogtepunt is de zoektocht naar de Karel Appel van Hoogeveen.

Oktober expositiemaand
Aan de oproep om mee te doen gaven professionals en amateurs, jong en oud, gehoor. De hele maand oktober zijn de werken van alle deelnemers te zien in De Tamboer, Punt H en tientallen winkels in het centrum van Hoogeveen. U vindt dan informatie over de Appelroute op www.detamboer.nl, in De Tamboer en de exposerende winkels.

Appelbokaal
Wie mag zich straks de Karel Appel van Hoogeveen noemen!? Dat beslist het publiek. Stemmen kan vanaf 1 oktober via www.detamboer.nl en het stemformulier in de Appelroutefolder. De winnaar wordt op vrijdag 28 oktober bekend gemaakt in De Tamboer. Hij of zij ontvangt de prachtige Appelbokaal deze avond uit handen van de bekende Hoogeveense zanger Bert Heerink.

Karel Appel in Gemeentemuseum Den Haag

Tot en met 16 mei is er in het Gemeentemuseum Den Haag een uitgebreide tentoonstelling over Karel Appel. Het Gemeentemuseum heeft een lange traditie met Karel Appel. Eerder vonden er belangrijke tentoonstellingen plaats en de kunstenaar schonk in 1983 en 2002 een groot aantal tekeningen aan het museum. Dit retrospectief markeert opnieuw de bijzondere band. De tentoonstelling vormt een spil van een brede internationale herontdekking van Appels werk. Meer info www.gemeentemuseum.nl

 

 

 


Deel via