Karel Appel jaar 2016

Wie wordt de Karel Appel van Hoogeveen?

Kunstzinnig Hoogeveen leeft zich uit met Karel Appel als inspiratiebron! Expositie geopend, stemmen nu mogelijk. 
In 2016 is het sterfjaar van Appel alweer tien jaar geleden. Voor gildebroeder Geert Oldenbeuving, die enorme inspiratie uit de kunstenaar haalt, reden om hem dit jaar op een voetstuk te zetten. Samen met De Tamboer roept hij 2016 uit tot Hoogeveens Karel Appel Jaar. Hoogtepunt is de zoektocht naar de Karel Appel van Hoogeveen. 

Oktober expositiemaand 
Maar liefst 60 winkels aan de Schutstraat, de Hoofdstraat en de Tamboerpassage exposeren van 1 tot en met 22 oktober werken van meer dan 80 Hoogeveense kunstenaars die zich lieten inspireren door Karel Appel. Professionals, amateurs en leerlingen van basisscholen De Akker en Het Spectrum doen een gooi naar de titel. Met behulp van de Appelroute-folder kan Hoogeveens publiek de kunstwerken bewonderen en een route uitstippelen. 

Stemmen 
Het publiek bepaalt wie de felbegeerde titel ‘de Karel Appel van Hoogeveen’ ontvangt door een stem uit te brengen via het stemformulier op deze pagina of via het stemformulier in de Appelroute-folder. De Appelroute-folder is verkrijgbaar in De Tamboer en de exposerende winkels. Stemmen kan tot en met 22 oktober. 

Vrijdag 28 oktober 16.30 is de prijsuitreiking in De Tamboer. De winnaar ontvangt dan de door kunstenaar Geert Oldenbeuving gemaakte Appelbokaal, een taart en twee vrijkaarten voor een voorstelling naar keuze in De Tamboer. Iedereen is uitgenodigd voor deze uitreiking met muziek, kunst en de Karel Appel van Hoogveen. 

Hoe werkt het? 
Om een stem uit te brengen vult u hieronder uw eigen naam en e-mailadres in. Kies vervolgens uw favoriete kunstenaars op volgorde van 1 naar 3. Verzend uw stem en wie weet wordt uw favoriet wel De Karel Appel van Hoogeveen!

 

 

Karel Appel stempagina

Vul hier je naam in.
Vul hier een geldig e-mailadres in.

Top 3

Dit veld is verplicht.
Deel via