Ierse muziek

in De Tamboer

Muziek is het meest populaire en bezochte genre in De Tamboer. Omdat De Tamboer steeds meer op basis van de vraag van het publiek programmeert, is het daarom geen verrassing dat een groot deel van het programma-aanbod bestaat uit muziek. Het muziekprogramma bestaat uit een enorm aantal en diverse theaterconcerten, muziektheatervoorstellingen en festivals in de meest uiteenlopende genres. Van blues tot pop, van country tot rock, van singer-songwriter tot Ierse muziek, van wereldmuziek tot tributeshows, het is allemaal te zien in De Tamboer.

Ierse muziek

Ierse folk muzikanten en groepen worden altijd met open armen ontvangen in Hoogeveen. De Tamboer organiseert al meer dan tien jaar een Irish (Folk) Festival en programmeert ook gedurende het theaterseizoen vaak Ierse muziekshows. Dit kan variëren van de Ierse dans van Rhythm of the Dance tot intieme, Ierse muziekoptredens. 

Irish Festival

Op het Irish Festival waant u zich voor even in de pub: gezellige, dansbare en vrolijke Ierse muziek, prachtige traditionele jigs & reels. En dat alles natuurlijk onder het genot van een heerlijke Guinness of Murphy's Red. De Tamboer biedt een interessante mix van traditionele, bekende meezingers en frisse, nieuwe Ierse acts, de toppers van de toekomst. Hét perfecte avondje uit samen met je vrienden, cheers! Zaterdag 29 september is de elfde editie van het Irish Festival, bestel nu alvast kaarten om niets te missen!

The Fureys

Ze zijn één van de oudste en meest geliefde folkgroepen uit Ierland: the Fureys! Met ruim 100 concerten per jaar trekken ze overal volle zalen. Eddie en George Furey zingen, spelen gitaar, mandoline, banjo, bodhran. Ze worden bijgestaan door de doorgewinterde kroegmuzikant Camillus Hiney op accordeon en fluit, Tony Murray op bas en de jonge, fantastische banjospeler Pio Ryan. Als folkliefhebber is de kans groot dat u een cd van ze in de kast heeft staan, want ze brachten maar liefst 54 cd's uit! En in 2018 komt daar nog een nieuwe cd bij met hun goudeerlijke muziek, vol vuur en liefde voor het vaderland. Een concert van the Fureys is er eentje om nooit te vergeten, met een lach en een traan. U hoort snelle Ierse jigs & reels, maar vooral ook prachtige, emotionele love & sad songs en hits zoals When you are sweet sixteen, The Green Fields of France, The Old Man, Steal Away, Goodnight Irene, The Lonesome Boatman, I will love you, en The Red Rose Café. Meer info & kaarten.

Anúna

Dompel u onder in het oude Ierland met de engelenzang en Gregoriaanse chants van ongeëvenaarde klasse door het internationaal befaamde koor Anúna. Onder leiding van componist, arrangeur en tenor Michael mcGlynn nemen de zangers en zangeressen u mee in de geschiedenis, mystiek en bezieling van de Keltische volkeren. U wordt letterlijk omringd door een klankentapijt van loepzuivere zang, wanneer de koorleden zich al zingend gracieus door de zaal bewegen. Anúna excelleert in het traditionele en eigentijdse klassieke genre, met ritmische songs en meditatieve Gregoriaanse liederen. De prachtige meerstemmigheid verraadt een grote geoefendheid en discipline. In The Celtic Spirit presenteert het koor songs over universele waarheden. Gezongen verhalen die de mysterieuze landschappen, filosofie en mythologie van Ierland weerspiegelen. Speciaal voor dit concert putte Michel McGlynn uit middeleeuwse poëzie. Voor het eerst kiest Anúna voor een selectie songs die zo sterk zijn geënt op de mythen en legenden van het oude Ierland. Als geen ander is Anúna in staat om de verhalen over strijders, monniken, liefde en dood te ontsluieren. Bestel nu kaarten.

West of Eden

De groep West of Eden met Jenny en Martin Schaub is Zweeds van origine, maar heeft onmiskenbaar een Keltische ziel. Tijdens een Ierlandtrip tijdens hun studententijd, bloeide de liefde voor Keltische muziek op om nooit meer weg te gaan. Al tien jaar lang houdt West of Eden zijn fans in de ban met zijn unieke Celtic sound. Met levendige folkmuziek, een breed scala aan traditionele akoestische instrumenten en de betoverende stem van Jenny belooft West of Eden een prachtige avond. Verwacht klassieke folksongs, traditionele jigs & reels en moderne folkrock, met tussendoor een goed verhaal. De band heeft al acht albums op zak, waarvan hun meest recente wapenfeit Songs from Twisting River hun meest intieme album is. Ademloos zwijmelen bij dromerige tunes, dansen op het ritme van de Keltische hartslag. It’s all-in the game bij die Zweedse folkjuweel. Reserveer hier kaarten.

Lake of Dreams

Dit ambitieuze project is een unieke samenwerking tussen twee gerenommeerde dansproducenten: traditionele Ierse dans door the National Dance Company of Ireland wordt gecombineerd met klassiek ballet van the Royal Moscow Ballet.
The Lake of Dreams is een samensmelting van het klassieke ballet Zwanenmeer en het Ierse volksverhaal the children of Lir. Een live orkest begeleidt het stijlvolle ballet en de ruwe, krachtige Ierse dans. Met een wereldpremière in China wordt Lake of Dreams aangekondigd als dé nieuwe Riverdance. Een nog nooit vertoonde danssensatie in deze grootte!


Deel via