Sprankelend Hartje Winter Festival in december

Muziek, dans, toneel, musical en beeldende kunst

December is Hartje Winter. Donkere, koude dagen, maar boordevol sprankelende lichtjes, glimmende kerstballen, de geur van dennen en lekker eten in je neus en de warmte van gezelligheid en samenzijn. De culturele instellingen van Hoogeveen presenteren van vrijdag 16 december tot en met donderdag 29 december het Hartje Winter Festival. In winterse kerstsfeer genieten van een veelzijdig programma. Van A Midwinter's Tale van Pia Douwes tot de Grote Top 2000 Quiz, van het Scala Kerst Musical Concert tot het Winter Dance Event, Roodkapje en nog veel meer. Het programma hieronder wordt nog verder aangevuld.

Programma


New York Gospel Stars 
Vrijdag 16 december 20.15 uur
Los met die handen en heupen, want acht gospelzangers en musici nemen u mee op reis naar de zuidelijke Amerikaanse staten. Justin Timberlake, Aretha Franklin en Whitney Houston zijn groot fan van deze stars, ontdek zelf waarom!
Boekenverkoop Bibliotheek

Vanaf zaterdag 17 december is er weer een massale verkoop van afgeschreven boeken, tijdschriften en cd's in de Bibliotheek.

Kerstmarkt

Zaterdag 17 december
Een gezellige Kerstmarkt met allerlei kraampjes, workshops en optredens. 


Weihnachtsfest der Volksmusik
Zaterdag 17 december 20.15 uur
Wijbrand van der Sande presenteert weer een heerlijk gala vol Kerstmuziek. Met Monika Martin, Anita & Alexandra Hofmann, Die Schäfer en Andreas Hastreiter!
Een ode aan de winter met Pia Douwes

Zondag 18 december 15.00 uur 
Knetterend haardvuur, warme jassen, dikke sjaals, korte dagen, koude nachten. Pia Douwes brengt samen met orkest en koor een ode aan de winter met bekende klassiekers uit de musical-, film- en cabaretwereld.

 


Thee met een boekje
Zondag 18 december 15.00 uur
Een heerlijk voorleesuurtje in de Bibliotheek, kom jij ook?


Lezing August Rodin

Maandag 19 december 19.30 uur 
Margaret Breukink geeft een inleidende lezing bij de tentoonstelling Rodin - Genius at Work, die van 19 november t/m 30 april in het Groninger Museum te zien is.

Christmas Tea
Dinsdag 20 december 14.30 uur
Viert u kerst alleen? Kom dan naar De Tamboer voor een gezellige, warme Kerstmiddag met muziek, voordrachten en lekkere hapjes.

 


Roodkapje De Musical
Woensdag 21 december 15.00 uur
Het eeuwenoude sprookje met prachtige kostuums, swingende meezingliedjes en Maud als Roodkapje. Een heerlijk gezinsuitje! Na afloop een Meet & Greet met de cast en lekker swingen op Oma's Meezingfeest. De Grote Top 2000 Quiz 
Woensdag 21 december 19.30 uur
De kerstvakantie nadert en we verheugen ons op de Top 2000. Maar wat weet jij over de nummers en de muzikanten uit de Top 2000? Deelname kan individueel of als team. 
Kerst Concert
Scala
Woensdag 21 december 
Meer info volgt.

 

 Kerst Musical Concert Scala

Vrijdag 23 december 19.30 uur
Voor de vijfde editie van het jaarlijkse Kerst Musical Concert van Scala is de bekende musicalactrice Brigitte Heitzer uitgenodigd. Dat belooft een sfeervolle avond vol kerst-, winter- en musicalliederen.Kerst met Karst
Vrijdag 23 december 20.15 uur
Een warme Kerst met Karst is een avondlang genieten van prachtige liedjes en passende gedichten en verhalen. Duo Karst treedt al meer dan 35 jaar op met een Drentstalig cabaretprogramma en streektaalmuziek. Winter Dance Event
Dinsdag 27 december 
Opnieuw een Dance event waarin allerlei dansgroepen hun talenten vertonen op het podium! Wie gaat er vandoor met de prijzen? 
Ploeff in de winter
Donderdag 29 december 14.30 uur
Ploeff de Beer maakt het liefst iedere dag een grote sneeuwpop als er een dik pak sneeuw ligt. Bedenker René Karst brengt Ploeff tot leven met leuke liedjes en verhalen. Er moet natuurlijk wel flink gedanst worden, want anders krijg je het niet warm in de winter. 


Deel via