Sprankelend Hartje Winter Festival in december

Muziek, dans, toneel, musical en beeldende kunst

December is Hartje Winter. Donkere, koude dagen, maar boordevol sprankelende lichtjes, glimmende kerstballen, de geur van dennen en lekker eten in je neus en de warmte van gezelligheid en samenzijn. De culturele instellingen van Hoogeveen presenteren van vrijdag 16 december tot en met donderdag 29 december het Hartje Winter Festival. In winterse kerstsfeer genieten van een veelzijdig programma. Van A Midwinter's Tale van Pia Douwes tot de Grote Top 2000 Quiz, van het Scala Kerst Musical Concert tot het Winter Dance Event, Roodkapje en nog veel meer. 

Programma


Kerst-dansavond met Reflex
Vrijdag 16 december 19.30 uur
Knallende muziek door trio Reflex met meezingers van eigen bodem en toppers uit het verleden. Een spetterende avond voor jongeren met een beperking.

 


New York Gospel Stars 
Vrijdag 16 december 20.15 uur
Los met die handen en heupen, want acht gospelzangers en musici nemen u mee op reis naar de zuidelijke Amerikaanse staten. Justin Timberlake, Aretha Franklin en Whitney Houston zijn groot fan van deze stars, ontdek zelf waarom!
Boekenverkoop Bibliotheek

Vanaf zaterdag 17 december is er weer een massale verkoop van afgeschreven boeken, tijdschriften en cd's in de Bibliotheek.


Hoogeveens Inloopconcert + Kunstmarkt 
Zaterdag 17 december 13.00 - 17.00 uur
Loop gezellig binnen om te genieten van muziek, zang en dans door de Harmony Singers, De Woudklank, de Hoogeveense Harmonie, Tresor Dance Center, Vrouwenkoor Cantabile, Duo Twogether en Vrouwenkoor Hoogeveen. In de foyer lekker snuffelen bij kraampjes en voor kinderen een creatieve kerstworkshop. Kerst-Bluesconcert Easterfield
Zaterdag 17 december 20.30 uur
Een warm en rauw stemgeluid, jankende gitaarsolo’s met vlijmscherpe riffs, een groovende bas en straks drumwerk. Easterfield speelt pure, rauwe blues-rock!

Weihnachtsfest der Volksmusik
Zaterdag 17 december 20.15 uur
Wijbrand van der Sande presenteert weer een heerlijk gala vol Kerstmuziek. Met Monika Martin, Anita & Alexandra Hofmann, Die Schäfer en Andreas Hastreiter!

Top 2000 Dienst met Just4U
Zondag 18 december 10.30 uur
Baptistengemeente de Schutse en gospelgroep Just4U presenteren een dienst met allerlei popsongs uit de Top 2000, die op een eigentijdse manier een brug slaan naar het geloof.
Een ode aan de winter met Pia Douwes

Zondag 18 december 15.00 uur 
Knetterend haardvuur, warme jassen, dikke sjaals, korte dagen, koude nachten. Pia Douwes brengt samen met orkest en koor een ode aan de winter met bekende klassiekers uit de musical-, film- en cabaretwereld.Thee met een boekje
Zondag 18 december 15.00 uur
Een heerlijk voorleesuurtje in de Bibliotheek, kom jij ook?

Kerstconcert Just4U
Zondag 18 december 19.00 uur
Gospelgroep Just4U geeft een kerstconcert met nummers uit het reguliere repertoire, de Top 2000 en natuurlijk kerstsongs. Voor ieder wat wils!

Lezing August Rodin

Maandag 19 december 19.30 uur 
Margaret Breukink geeft een inleidende lezing bij de tentoonstelling Rodin - Genius at Work, die van 19 november t/m 30 april in het Groninger Museum te zien is.

Christmas Tea
Dinsdag 20 december 14.00 uur
Een gezellige, warme Kerstmiddag voor senioren onder elkaar met muziek, voordrachten van Jan Veenstra en Marga Kool en lekkere hapjes.

 


Winterconcert

Dinsdag 20 december 19.00 uur
Gitaar- en zangleerlingen van muziekdocenten Anna Hoekstra en Jasper Groen In’t Woud geven een winterconcert in Het Podium, waarbij ze begeleid worden door een professionele band.
Roodkapje De Musical
Woensdag 21 december 15.00 uur
Het eeuwenoude sprookje met prachtige kostuums, swingende meezingliedjes en Maud als Roodkapje. Een heerlijk gezinsuitje! Na afloop een Meet & Greet met de cast en lekker swingen op Oma's Meezingfeest. De Grote Top 2000 Quiz 
Woensdag 21 december 20.00 uur
De kerstvakantie nadert en we verheugen ons op de Top 2000. Maar wat weet jij over de nummers en de muzikanten uit de Top 2000? Deelname kan individueel of als team. 
Scala Kerstconcert
Woensdag 21 december 19.00 uur
Een verrassende en avontuurlijke avond in kerstsferen vol ‘oude’ en ‘nieuwe’ muziek. Van de romantische en klassieke klanken van Scala’s musici en ensembles naar de rap & beats van Scala’s Urban Arts artiesten. Een feest én een uitdaging voor de oren.
Kerst Musical Concert Scala

Vrijdag 23 december 19.30 uur
Voor de vijfde editie van het jaarlijkse Kerst Musical Concert van Scala is de bekende musicalactrice Brigitte Heitzer uitgenodigd. Dat belooft een sfeervolle avond vol kerst-, winter- en musicalliederen.Kerst met Karst
Vrijdag 23 december 20.15 uur
Een warme Kerst met Karst is een avondlang genieten van prachtige liedjes en passende gedichten en verhalen. Duo Karst treedt al meer dan 35 jaar op met een Drentstalig cabaretprogramma en streektaalmuziek. Winter Dance Event
Dinsdag 27 december 19.00 uur
Opnieuw een Dance event waarin allerlei dansgroepen hun talenten vertonen op het podium! Wie gaat er vandoor met de prijzen? 
Ploeff in de winter
Donderdag 29 december 14.30 uur
Ploeff de Beer maakt het liefst iedere dag een grote sneeuwpop als er een dik pak sneeuw ligt. Bedenker René Karst brengt Ploeff tot leven met leuke liedjes en verhalen. Er moet natuurlijk wel flink gedanst worden, want anders krijg je het niet warm in de winter. 

 


In een vreemd bos
Vrijdag 30 december 14.00 uur
Familievoorstelling van Het Nieuwe Masker waarin Hubert Hond en Kitty Kat in het bos worden achtergelaten. Maar hoe reageren de bosbewoners op hun komst? Worden ze met open armen ontvangen of weggejaagd? En hoe reageer jij zelf op vreemdelingen?


Deel via