Helaas, de voorstelling die u zocht is al geweest.

The Fureys

Naam: The Fureys
Leden: Eddie Furey, George Furey,Camillus Hiney, Tony Murray en Pio Ryan
Opgericht: 1978
Genre: muziek
Website: thefureys.com

Tour 40 years around the world naar Hoogeveen

De Ierse folkgroep The Fureys komt in november voor de derde keer naar De Tamboer. Met ruim 100 concerten per jaar trekken ze overal volle zalen.

Als folkliefhebber is de kans groot dat u een cd van ze in de kast heeft staan, want ze brachten maar liefst 54 cd's uit! En in 2018 komt daar nog een nieuwe cd bij met hun goudeerlijke muziek, vol vuur en liefde voor het vaderland.
Een concert van the Fureys is er eentje om nooit te vergeten, met een lach en een traan. U hoort snelle Ierse jigs & reels, maar vooral ook prachtige, emotionele love & sad songs en hits zoals When you are sweet sixteen, The Green Fields of France, The Old Man, Steal Away, Goodnight Irene, The Lonesome Boatman, I will love you, en The Red Rose Café.

Biografie

Deze legendarische groep muzikanten is één van de oudste en meest geliefde folkgroepen uit Ierland. De band werd in 1978 opgericht. Eddie en George Furey en vormen de groepskern, zij zingen beiden, spelen gitaar, mandoline, banjo, bodran, en laten zich bijstaan door de doorgewinterde kroegmuzikant Camillus Hiney (accordeon, fluit) en Tony Murray (Bas), Tony die 22 jaar in het orkest van Daniel O’Donnell gespeeld heeft en Pio Ryan (getalenteerde banjo speler). Oorspronkelijk speelden Furey-broers Paul, Finbar, en Davey in de band. Finbar verliet de band al in 1996, Paul overleed plotseling in 2002, en Davey kreeg een beroerte in 2014 waarvan hij nog steeds herstellende is. 

De vijf mannen spelen muziek waar de liefde voor het vaderland van afstraalt. Een concert van The Fureys is er eentje om nooit te vergeten, met een lach en een traan, iedereen gaat vrolijk naar huis. 

Hun muzikaliteit schrijven de Furey-broers toe aan hun ouders, Ted en Nora, die zelf ook muzikant waren. Zij moedigden hun zoons al vroeg aan om muziek te maken, en ook in hun huis werd vaak live muziek gespeeld. 

Gerelateerde artiesten


Deel via