Helaas, de voorstelling die u zocht is al geweest.

Noord Nederlands Orkest

Naam: Noord Nederlands Orkest
Opgericht: 1862
Genre: klassiek
Website: nno.nu

Het Noord Nederlands Orkest

Het NNO werd opgericht in 1862 en is daarmee Nederlands oudste professionele symfonieorkest. Het brengt symfonische muziek tot leven in de drie Noordelijke provincies. Het orkest speelt ongeveer 120 concerten per seizoen. Dit doen ze in concertzalen, in de openlucht, tijdens festivals en voor scholen. Ook toert het orkest regelmatig naar podia elders in het land, zoals het Concertgebouw in Amsterdam en de Doelen in Rotterdam.

De doelstelling van het NNO is om iedereen kennis te laten maken met live klassieke muziek. Naast de concerten vindt het NNO educatie ook erg belangrijk. Zo geeft het orkest bijvoorbeeld schoolvoorstellingen en hebben ze andere muzikale activiteiten voor zowel het primair als voortgezet onderwijs.

Het NNO is het meest veelzijdige orkest van Nederland. De programmering is verrassend en breed; van puur en onversneden klassiek tot cross-overs met popmuziek. Het orkest laat graag ‘nieuwe oren’ kennismaken met symfonische muziek, bijvoorbeeld via de Pieter Roelf Jeugd concerten en de gratis lunch- en buitenconcerten. Ook is het NNO geregeld te beluisteren op de radio.

Er is een nauwe samenwerking met diverse andere kunstinstellingen, het Prins Claus Conservatorium en de conservatoria in Amsterdam en Den Haag. Talentontwikkeling is dan ook een speerpunt van het NNO, waarvoor er samenwerkingen zijn met diverse conservatoria. En in De Tamboer is bijvoorbeeld elk jaar een concert te zien met de winnaars van het Prinses Christina Concours.

Gerelateerde artiesten


Deel via