Helaas, de voorstelling die u zocht is al geweest.

Het Groot Niet Te Vermijden

Naam: Het Groot Niet Te Vermijden
Leden: Peter Tinke, Jochem Kroon, Louis Kockelmann, Sjoerd Plak, Chris Gem
Genres: muziek, muziektheater
Website: hetgrootniettevermijden.nl

The Inevitables in De Tamboer

Op 28 april staat Het Groot Niet Te Vermijden in De Tamboer met The Inevitables

“Dan weer dit dan weer dat”, het is het aloude en beproefde recept van Het Groot. Al jarenlang maken de mannen muziek om naar te kijken en theater om op te dansen. In de nieuwe, humoristische voorstelling The Inevitables nemen ze u in verse samenstelling mee op bliksembezoek langs alle muzikale uithoeken van de wereld.
Elk genre waaraan ze zich wagen wordt met indrukwekkend muzikaal vakmanschap gebracht. Om daarna net zo makkelijk weer kapot te worden gemaakt met één van hun hilarische en onnavolgbare persiflages. De muziek stroomt door de aderen van deze mannen, dat is duidelijk. En dat er een steekje los zit ook.

Vijf heldhaftige multi-instrumentalisten laten u met deze unieke formule even lekker ontsnappen aan uw eigen sores!

Biografie

Het Groot Niet Te Vermijden is een theatermuziekgezelschap dat shows maakt vol humor en muziek. Toetsenist Peter Tinke en drummer Jochem Kroon begonnen in 1985 als duo het Henk van der Meijden Dans en Show Orkest. Twee jaar later kwamen daar zanger/saxofonist Louis Kockelmann, zanger/blazer Bert van Bommel en Bassist Jan Davids bij. Ze veranderen de naam van de band in Het Groot Niet Te Vermijden Dans/Show Orkest. Later wordt Jan Davids vervangen door Anton van der Burgh en nog later vervangt Martin Bakker hem weer. Bovendien komt in 1997 gitarist Sjoerd Plak de band aanvullen. 

In 1989 maken ze hun eerste volwaardige muziektheaterprogramma World Tour 2. De voorstelling krijgt lovende reacties. Van 1991 tot 1993 treden ze 180 keer op in het Luxor Theater in Rotterdam. Het was een groot succes en hiervan werd ook een live-cd opgenomen. In 1993 maken ze de show Glorious Surrender, rijk aan persiflages en waarmee ze zelf op de Duitse televisie verschijnen.

De bandnaam wordt in 1995 ingekort tot Het Groot Niet Te Vermijden en ze vieren dat jaar hun tienjarige bestaan. Ook treden ze enkele keren op in Duitsland. Vier jaar later verlaat Bert van Bommel de band.

In de theatershows die ze de jaren daarna maken nemen ze het publiek onder andere mee naar Indonesië, Rusland en Japan. In 2014 bestaat Het Groot 25 jaar. Martin Bakker heeft dan inmiddels de groep verlaten, maar Chris Gem is erbij gekomen.

Foto: Richard Beukelaar

 

Gerelateerde artiesten


Deel via